Ilie Bolojan
Politic

Are în plan Ilie Bolojan o candidatură la preşedinţie? „Fiecare om trebuie să-şi facă o analiză”

Ilie Bolojan, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, a fost întrebat dacă ia în calcul o eventuală candidatură la preşedinţie. Liberalul a afirmat că nu se pune această problemă, precizând că “fiecare om trebuie să-şi facă o analiză a capacităţilor pe care le are şi unde poate livra mai mult”.

Fost primar al Oradei, Ilie Bolojan consideră că actuala lume politică trebuie să pregătească transferul către noile generaţii.

„Nu se pune această problemă. Eu cred că fiecare om trebuie să-şi facă o analiză a capacităţilor pe care le are şi unde poate livra mai mult. Fiecare poziţie necesită o anumită expertiză şi atunci, fiecare om îşi poate face o analiză personală. Nu e uşor să faci asta, pentru că de obicei, riscăm să ne supraevaluăm”, a declarat la Digi24 liberalul Ilie Bolojan, cu privire la o eventuală candidatură a sa pentru Cotroceni, conform News.ro.

Întrebat despre succesul său ca edil al Oradei, Ilie Bolojan îl pune pe seama conjuncturii.

„Eu am reuşit – susţinut de colegii mei, cu echipe puternice în spate, cu o conjunctură care ne-a ajutat. Gândiţi-vă că dacă eşti primar în vestul României, ai şanse mult mai mari să ai investiţii străine decât un primar de la Vaslui, de exemplu, din estul României, pentru că n-are autostrăzi.

Una este să ai un patrimoniu, cum a avut oraşul Oradea, lăsat de cele trei comunităţi, maghiară, română şi evreiască, pe care să îl reabilitezi, şi alta e să ai cvartale de blocuri comuniste în care n-ai ce să faci. Deci, a fost şi o conjunctură care m-a ajutat”, a precizat Ilie Bolojan, conform sursei citate.

Preşedintele CJ Bihor este de părere că fiecare trebuie să dea tot ce poate, acolo unde se află, şi că actuala lume politică trebuie să pregătească transferul către noile generaţii.

„Prin urmare, eu ce cred? Că trebuie să avem decenţa să livrăm maxim posibil în condiţiile date, acolo unde suntem fiecare dintre noi, şi sigur, ce se va putea întâmpla în viitor, care este situaţia… Părerea mea este că actuala lume politică – şi eu mă refer la ea – trebuie să pregătească transferul către noile generaţii, în aşa fel încât lucrurile bune pe care le-am învăţat noi să le putem să le transferăm noilor generaţii şi ei, cu altă viziune, cu mult mai multe cunoştinţe acumulate vizavi de ţările către care noi ar trebui să ne dezvoltăm ca prosperitate, ca direcţie de dezvoltare, să facă ca acele lucruri să devină realitate mai repede în România”, a conchis Ilie Bolojan.