Culinar

Ardei umplut rondele

Ardei umplut rondele

Dacă, după ce faceţi toba de Crăciun – o iau îniante, dar mai bine să zic, decât să îmi fac reproşuri că n-am zis – vă rămâne niscaiva ficat, încropiţi de încă o bunătate. Fiert, dat prin maşină şi amestecat cu ceapă verde, usturoi, condimente, verdeaţă, ouă crude şi fierte – se mai pot folosi şi stafide sau nuci, depinde de gusturi – ficatul se foloseşte pentru umplerea unor ardei. Ştiu, nu e vremea lor şi la supermarket costă aproape cât kilogramul de carne. Dar cumpărăm doar câţiva. Şi, pentru această reţetă vor fi mai mult decât suficienţi. Deci, i-am umplut cu pasta de ficat… Într-o tigaie cu puţin ulei, prăjim ardeii pe toate părţile. Ca la ardeii capia, când vrem să-i băgăm la oţet cu ulei toamna. E important, pentru că, după ce se scurg, le „dezbrăcăm” coaja şi îi lăsăm… nuzi. Când s-au răcit, îi tăiem rondele şi îi punem pe platou, împreună cu alte aperitive. Dau notă de eleganţă, originalitate, estetic, sănătos. Şi, ca să fim corecţi, sunt şi foarte gustoşi.