International, Stiri

Arabia Saudita, va construi un oras nou, numai pentru femeile care vor sa munceasca

Arabia Saudita, va construi un oras nou, numai pentru femeile care vor sa munceasca

blankArabia Saudita care planuri de constructie a unui oras, numai pentru femei, in incercarea de a le sprijini pe care care doresc sa lucreze, in conditiile in care numai 15% dintre femeile din aceasta tara sunt prezente pe piata de munca.

Legea din Arabia Saudita nu interzice femeilor sa munceasca, insa codul islamic Sharia, care se refera la chestiuni ca politica, ecnomia, justitia, dar si la aspcte ale vietii personale , precum rugaciunile, postul, sexul, igiena, si egimul alimentar, pune pe primul loc rolul femeii de sotie si mama.

Autoritatea saudita are mai nou in sarcina sa armonizeze situatia pe piata muncii din tara c cea din restul lumii moderne, atfel ca acest oras este controversat, aflat inca in faza de proiectare si ar urma sa fie construtit incepand de anul viitor.

Municipalitatea din Hafuf spera sa atraga investitii de 500 de milioane de riali. Sa creeze peste 5.ooo de locuri de unca pentru femei in industia textila, farmaceutica si alimentara.

“Snt convins ca femeile isi pot dovedi eficienta in multe feluri in industriile care se otrivesc cel mai bine intereseor, naturii si abilitatiilor lor.” a declarat directorul general adjunct al Modon, Saleh Al-Rasheed pentru cotidianul saudit al- Eqtisadiah.

expresspress.ro

Daca ti-a placut articolul, urmareste-ne pe pagina de Facebook!

blank