Aproximativ 90% dintre angajații companiei Sinovac au fost "cobai" pentru testarea vaccinului anti-COVID
Featured, International

Aproximativ 90% dintre angajații companiei Sinovac au fost “cobai” pentru testarea vaccinului anti-COVID

Aproximativ 90% dintre angajații Sinovac Biotech Ltd și familiile acestora au fost vaccinați experimental împotriva coronavirusului, firma chineză a dezvoltat vaccinul în cadrul programului de urgență al țării, a declarat duminică directorul companiei.

Amploarea programului de urgență, lansat de China în iulie, aproximativ 90% dintre angajați unei compani testati pentru testul de COVID a publicat puține detalii care arată cât de mult se folosesc vaccinuri experimentale în speranța de a proteja lucrătorii esențiali împotriva unei potențiale reapariții COVID-19, chiar dacă studiile sunt încă în curs de desfășurare, scrie Reuters.

Programul este destinat grupurilor specifice, inclusiv personalului medical și celor care lucrează pe piețele alimentare și în sectoarele de transport și servicii.

Sinovac, al cărui CoronaVac se află în faza 3 de dezvoltare și care a fost inclus în schema de urgență, a fost administrat la aproximativ 2.000 până la 3.000 de angajați, dar și familiilor acestora în mod voluntar, a declarat pentru Reuters CEO-ul Yin Weidong.

″În calitate de dezvoltator și producător de vaccinuri, un nou focar ar putea avea un impact direct asupra producției noastre de vaccinuri”, a spus Yin la un târg internațional din Beijing, explicând de ce compania sa a fost inclusă în programul de urgență


Datele colectate din program ar putea oferi dovezi ale eficienței vaccinului, dar aceste date, care nu fac parte din protocoalele înregistrate ale studiilor clinice, nu vor fi utilizate ca materiale principale pe care autoritățile de reglementare le examinează pentru a decide dacă se aprobă vaccinul pentru uz comercial, a mai spus Yin.

El a spus că cei care au ales să fie vaccinați, inclusiv soția și părinții săi, au fost informați cu privire la potențialele efecte secundare.