Featured, Politic

Apropiaţii lui Dragnea dau atacul la Dăncilă

Mai mulți membri PSD au reacționat, după sesizarea lui Liviu Dragnea, care a oprit practic deciziile luate de Congresul PSD din 29 iunie privind alegerea noii conduceri, spunând că la baza sesizării nu stă o răzbunare. În cazul în care instanța admite, unii vorbesc de repetarea congresului, informează Mediafax.

„Bate câmpii. Conform statutului, Liviu Dragnea şi-a pierdut calitatea de membru PSD în momentul în care a fost arestat. Noi nu mai aveam preşedinte. Statutul vechi spunea că preşedintele este ales de toţi membrii de partid. Noi am modificat statutul, astfel încât preşedintele să fie ales numai cu votul delegaţilor, la Congres. Pe noul statut, Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte. Orice modificare de statut trebuie validată de instanţă. Acţiunea lui Dragnea a intervenit în procesul de validare a noului statut. Încearcă să lege dosarul în care a fost condamnat de statut, făcând trimitere la organizaţia Teleorman, acolo unde erau membre de partid cele două femei din dosar, dar pe mine mă pierde juridic. Nu sunt şanse să aibă câştig de cauză în instanţă”, a explicat Florin Iordache pentru Adevărul.

„Eu cred că nu are nicio șansă. Poți să știi… Nu are nicio șansă, pentru că discutăm de modificarea articolului unui statut, nu de ce sesizează el acolo”, a mai declarat Florin Iordache, pentru Mediafax.

„N-aș putea să spun acum ce anume l-a determinat să introducă o asemenea acțiune. E posibil ca acest lucru să fi fost făcut pentru faptul că i s-a părut că a sesizat o anumită eroare în ceea ce privește desfășurarea congresului, dar, din câte știu eu, ne-am luat, îainte de organizarea acestui congres, toate măsurile legale necesare pentru ca lucrările congresului, inclusiv alegerea structurilor de conducere să se facă în mod legal. Nu văd ce anume ar fi putut sesiza. E un om care a exercitat multă vreme funcția de președinte, are cunoștințe statutare solide, are și o practică în spate îndelungată, dar demersul acesta probabil că va deveni mai inteligibil atunci când vom ști care este conținutul sesizării și vom avea și o instanță care s-a pronunțat”, a spus Dumitru Buzatu, lider PSD Vaslui, la Digi 24.

Întrebat ce se întâmplă în cazul unei decizii favorabile în instanță, Buzatu a spus: „Facem alt congres. Foarte simplu”.

„Nu e o lovitură sau răzbunare. E un demers în interesul legii, în condițiile în care, pentru simpatizații PSD știm că Dragnea e condamnat politic. Demersul vine pe baza unor legi în vigoare și nu au chestiuni legate de partid. Nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă și Fifor”, a spus Codrin Ștefănescu, La Antena 3.

„E atacat modul în care a fost condamnat precizându-se scopul a fost de a fi înlăturat din funcții. Modificările la statut sunt opozabile celor cacre sunt prezenți. Dacă la Tribunal eșuează, o luăm de la capăt. Refacem Congresul”, a declarat și Eugen Nicolicea, la Antena 3.

Tribunalul București judecă azi o contestație depusă de Liviu Dragnea și care vizează deciziile luate la Congres. Instanța ar fi trebuit să valideze deciziile din Congresul din 29 iunie, dar validarea a fost amânată pe motivul existenței unei contestații a fostului lider PSD.

liviu dragnea, eugen nicolicea, dumitru buzatu, congres psd florin iordache, codrin stefanescu, presedinte psd viorica dancila