Apple
Featured, IT&C

Apple Watch vrea să lanseze un nou ceas inteligent cu senzori pentru temperatură şi glicemie

În prezent, grupul american Apple Inc. lucrează la noi modele de ceasuri inteligente Apple Watch, care vor avea un display mai mare şi o viteză îmbunătăţită, o versiune dedicată amatorilor de sporturi extreme, precum şi senzori care să măsoare temperatura corpului şi glicemia din sânge, informează Bloomberg, citând surse din interiorul companiei.

În opinia sa Apple vrea să lanseze în acest an, un nou model de ceas inteligent, care cel mai probabil va purta numele Apple Watch Series 7, şi care va avea un procesor mai rapid, o mai bună conectivitate wireless şi un ecran îmbunătăţit.

De asemenea, pentru anul viitor, Apple intenţionează să vină cu o versiune îmbunătăţită de Apple Watch, alături de o nouă generaţie de ceasuri din segmentul low-end Apple Watch SE, precum şi un ceas inteligent dedicat amatorilor de sporturi extreme.

În planurile de viitor, Apple intenţionează să introducă un senzor care să măsoare temperatura corpului la modelul ce va fi lansat în 2021, însă cel mai probabil acest senzor va fi inclus abia în update-ul lansat în 2022, susţine Bloomberg. Senzorul care măsoară glicemia, şi care va ajuta persoanele care suferă de diabet să îşi monitorizeze nivelul glucozei în sânge, este puţin probabil să fie gata de lansare în sistem comercial în următorii ani.

Însă, pentru modelul de Apple Watch din acest an compania a testat un ecran cu margini mai subţiri şi o nouă tehnică de laminare care aduce display-ul mai aproape de partea din faţă a ceasului. De asemenea, noul ceas ar urma să fie puţin mai subţire decât precedentul model, dar nu va fi o schimbare sesizabilă de către utilizator.

În ultima perioadă de timp, măsurarea temperaturii corpului a devenit o componentă importantă a detectării virusului Covid-19, ceea ce a dus la o creştere explozivă a cererii pentru dispozitive capabilă să măsoare temperatura. În contextul compatiţional, adăugarea acestei funcţionalităţi într-un ceas de mână, ar ajuta Apple să rivalizeze cu alte ceasuri inteligente sau brăţări de fitness, precum Fitbit, companie deţinută de Alphabet Inc.

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte senzorul care să măsoare glicemia, Apple lucrează de mult timp la acesta şi ar fi o funcţie care până acum nu a fost disponibilă la niciun produs rival. În prezent, Apple şi alţi producători de dispozitive se bazează pe aplicaţii care cer însă utilizatorilor să îşi introducă manual nivelul glucozei. În mod obişnuit, utilizatorii trebuie să se înţepe în deget pentru un test precis de glicemie însă Apple mizează pe o soluţie non-invazivă care să permită măsurarea glicemiei prin piele.

Aşadar, de la lansarea sa în 2015, ceasul inteligent Apple Watch a devenit o parte importantă a portofoliului de produse Apple. Alături de telefonul iPhone şi tableta iPad, Apple Watch extinde ecosistemul de hardware al grupului american şi în ultimul an fiscal categoria de wearables şi accesorii a generat vânzări de peste 30 de miliarde de dolari.

blank