IT&C

Apple Watch va fi concurat de un model realizat de Tag Heuer şi Intel

Tag Heuer, producător de ceasuri de lux deţinut de grupul LVMH, va lansa în acest an un smartwatch cu sistem de operare Android, în colaborare cu Intel, care va concura direct Apple Watch, relatează Reuters.
apple-watch-va-fi-concurat-de-un-model-realizat-de-tag-heuer-si-intel-299970
 
Directorul general al Tag Heuer, Jean-Claude Biver, a refuzat joi să dea detalii referitoare la preţ, funcţionalitate sau design, dar a spus că vrea să lanseze în trimestrul patru primul smartwatch de lux cu sistem Android.
 
Apple Watch urmează va fi pus în vânzare pe 24 aprilie, la preţuri cuprinse între 350 de dolari şi 17.000 de dolari, în cazul modelului cu aur de 18 carate. Smartwatch-ul este primul produs nou important lansat de Apple în ultimii cinci ani, iar cererea din partea utilizatorilor este urmărită cu atenţie de companiile concurente şi investitori.
 
Smartwatch-ul Apple are nevoie de un iPhone pentru a funcţia în totalitate, iar analiştii consideră că cel mai probabil primii cumpărători vor fi cei care deţin un telefon Apple.
 
„Credem că tehnologia dispozitivelor purtabile va prinde întrucât arată cine eşti şi cum vrei să fii văzut”, a declarat Michael Bell, vicepreşedinte al diviziei de dispozitive noi a Intel, într-o conferinţă de presă comună cu Jean-Claude Biver, la târgul de ceasuri şi bijuterii Baselworld.
 
Intel a încheiat parteneriate cu mai multe companii pentru dezvoltarea de produse purtabile digitale, între care cu producătorul de ochelari Oakley, deţinut de Luxottica, cu producătorul de ceasuri Fossil şi cu brandul american de modă Opening Ceremony.
blank