Apple
Featured, IT&C

Apple, pe cale să lanseze primul iPhone pliabil în toamna anului viitor

Apple ar putea lansa primul iPhone pliabil în toamna anului viitor, când vrea să opereze o serie de schimbări în portofoliul de produse, au precizat surse sub protecţia anonimatului din cadrul companiei americane.

Deocamdată, există puţine informaţii despre primul smartphone pliabil pe care Apple vrea să-l lanseze. Ecranul ar trebui să aibă între 7,3 și 7,6 inch, mai puțin decât recent lansatul Mate X2 care are o display principal de 8 inch.

Spre deosebire de Huawei şi Samsung, Apple are de rând să furnizeze o calitate mai ridicată a imaginii pentru a se încadra într-un design de tip clamshell, în stilul vechilor telefoane cu clapetă.

Primul iPhone pliabil ar oferi suport pentru stylus. Pentru moment nu se ştie dacă va fi de Apple Pencil sau un nou tip de stylus, special dezvoltat pentru viitorul dispozitiv, notează sursa citată.

Când va fi lansat primul iPhone pliabil
În cel mai optimist scenariu, primul iPhone pliabil ar putea fi prezentat în septembrie 2022. Există însă voci care susțin că, în funcție de ritmul dezvoltării, lansarea ar putea fi amânată pentru 2023, scrie Profit.ro.

Lansarea unui iPhone pliabil ar putea coincide cu retragerea din portofoliul Apple a celei mai ieftine tablete – iPad Mini. Înlocuirea iPad Mini cu un iPhone pliabil ar avea sens din punctul de vedere al dimensiunii ecranului, dar nu și al prețului – un iPhone pliabil urmând să coste mult mai mult decât un iPad Mini, precizează sursa citată.

Recent, Discuţiile dintre Apple, Hyundai şi Kia au fost întrerupte, după ce producătorii de automobile din Coreea de Sud au divulgat în presă că există negocieri cu gigantul american pentru construirea de maşini autonome. Informaţia a fost confirmată de reprezentanţii companiilor sud-coreene. „Hyundai Motor nu este în discuţii cu Apple pentru a dezvolta un vehicul autonom”, au anunţat oficialii Hyundai, conform Businessinsider.com.

La rândul lor, reprezentanţii Kia au făcut un anunţ similar, în condiţiile în care se află sub coordonarea companiei-mamă Hyundai. Hyundai a precizat că mai multe companii sunt interesate de o colaborare pentru a dezvolta împreună vehicule electrice autonome.


blank