IT&C, Stiri

Apple Pay te lasă fără portofel, iar asta ar putea fi cea mai proastă veste pentru români

Apple Pay va schimba modul în care plătim și asta nu pentru că e o inovație, ci pentru că Apple are bani să susțină tehnologia. Cum se va desfășura însă o așa tehnologie în România, unde oamenii sunt obișnuiți să scoată banii de pe card și să achite cash?

apple_pay_action_45194500

Apple Pay presupune că ai un card introdus în Passbook, iar la punctul de plată folosești un iPhone 6 sau un Apple Watch și plătești. Nu mai ai nevoie de bani lichizi, de card sau de alte metode. Nu este nimic inovator aici, tehnologia există de câțiva ani buni, iar plata electronică de așa natură a debutat deja în România prin SEQR. Una dintre marile probleme e educarea oamenilor. La noi, ca și în alte țări, oamenii scot banii de pe card la salariu și nu plătesc electronic.

Atât Mastercard, cât și Visa ne-au confirmat că Apple Pay va ajunge în Europa, dar nu au o perioadă certă și mai ales nu au pentru România. Foarte probabil, abia din 2015 vom ajunge să plătim astfel, folosind produsele Apple. Esențialul a fost remarcat și de cei implicați în Apple Pay, tocmai de aceea susțin această inițiativă. „Intrarea Apple pe această piață reprezintă un element esențial  în ecosistemul plăților mobile. Acesta este un moment semnificativ pentru plățile digitale, care demonstrează avântul serviciilor contactless și de telefonie mobilă“, a declarat Steve Perry, Chief Digital Officer, Visa Europe.