IT&C

Apple ar putea scoate din criza Grecia

Apple ar putea scoate din criza Grecia

blankCapitalizarea de piaţă a Apple a ajuns mai mare decât valoarea tuturor companiilor listate la bursele din Spania, Portugalia, Irlanda şi Grecia la un loc, sau decât toate acţiunile flotate în componenţa indicelui bursier MSCI China, potrivit unei analize Financial Times (FT), preluată de CNBC.com.

Cu o capitalizare de 624 miliarde de dolari, Apple valorează cât jumătate din toate acţiunile de categoria A aflate în flotare liberă pe pieţele chineze, care sunt restricţionate investitorilor străini. Fiecare angajat al Apple „valorează” 10 milioane de dolari. Acţiunile companiei se tranzacţionează în prezent la 665 de dolari, faţă de cotaţiile de 20-30 dolari întâlnite la mijlocul anilor ’90.

,,Problema Apple în ziua de azi nu este mărimea capitalizării, care se încadrează în parametrii pieţei, ci riscul specific sectorului IT, ca un competitor să scoată următorul gadget pe care îl doreşte toată lumea. Pe termen lung Apple îşi va menţine poziţia doar dacă va continua să scoată produse care merită aşteptate cu cortul în faţa magazinului, ceea ce nu va fi un lucru uşor”, comentează jurnaliştii FT.

Apple va lansa săptămâna viitoare cel de-al şaselea model din familia de smartphone-uri a companiei, care se va numi cel mai probabil iPhone 5, potrivit informaţiilor apărute pe surse în presa internaţională. Potrivit zvonurilor din piaţă, compania pregăteşte şi un „iPad Mini”, o variantă mai mică a tabletei iPad, cu diagonala de 7 inci şi un preţ pe măsură, care ar urma să intre în competiţie directă cu produse precum Kindle Fire de la Amazon.com sau Nexus 7, dezvoltată de Asus şi Google.

 

Sursa:ziarulring.ro

blank