APP
Politic

APP cere anularea proiectului referitor la majorarea salariilor din Parlament

Alinaţa pentru Patrie (APP) cere Birourilor Permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor să anuleze proiectul de lege promovat de UDMR şi susţinut de întreaga coaliţie, plus AUR, privitor la majorarea salariilor cu 25% şi a sporurilor aferente, ale Preşedintelui, miniştrilor şi parlamentarilor, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

“Considerăm că este o obrăznicie fără limite, este o sfidare naţională şi o palmă dată milioanelor de români, pentru care nu s-au găsit bani ca să se majoreze salariile şi pensiile, sau măcar să se indexeze acestea cu rata reală a inflaţiei.

Declaraţiile publice din ultimele ore date de mai mulţi parlamentari şi miniştrii ai coaliţiei aflate la putere, prin care clamează necesitatea acestor majorări de salarii – doar pentru ei, pentru ştabii politici şi trepăduşii numiţi în funcţii publice pe baza algoritmului coaliţiei de guvernare, le considerăm în totalitate absolut cinice şi ticăloase!”, afirmă Codrin Ştefănescu, Secretar General APP.

Reprezentanţii APP susţin că coaliţia de la guvernare a realizat nereguli precum încălcarea procedurilor parlamentare privind adoptarea proiectului “Pl-x 21/2022” (Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice).

“Aţi modificat actul normativ adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, într-o anumită formă, sub pretextul existenţei unei aşa-zise erori materiale, parlamentarii voştri, ai coaliţiei şi ai AUR, introducând în proiectul iniţial, un text illegal, al unei unei excepţii care prevede majorarea cu 25% a indemnizaţiilor tuturor demnitarilor.

Aţi procedat cu toţii la această operaţiune josnică, fiind informaţi chiar cu o zi înainte, de către Curtea Constituţională a României, printr-o decizie publică, că aceste majorări sunt neconstituţionale şi ilegale”, mai spune sursa citată.