taxă în România. Informația a venit chiar acum: S-a gândit să-i pedepsească
Social

Apare o nouă taxă în România. Informația a venit chiar acum: S-a gândit să-i pedepsească

Vești proaste pentru români! Potrivit unui anunț făcut recent de Cristian Ghinea, guvernul PSD-PNL-UDMR a venit cu „o nouă taxă stupidă”. Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, sunt afectați românii și firmele private care au investit în panouri solare.

Apare o nouă taxă în România. Informația a venit chiar acum: S-a gândit să-i pedepsească
Mai precis, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene, a scris pe pagina sa de socializare că guvernul PSD-PNL-UDMR s-a gândit să-i pedepsească cu noi taxe pe românii care au investit în energia solară.

„Pentru românii și firmele private care au investit în panouri solare, guvernul PSD PNL UDMR vine cu o nouă taxă stupidă: Taxa pe soare!

Statul român condus de Marcel și Nicu, în plină criză energetică, s-a gândit să-i pedepsească cu noi taxe pe românii care au investit în energia solară. Adică să-i pună să plătească pentru energia pe care ei o produc și o consumă”, a scris Cristian Ghinea pe Facebook.

23.785 de prosumatori au ridicat instalații cu o putere de peste 213 MW

De asemenea, acesta a subliniat faptul că 23.785 de prosumatori au ridicat instalații cu o putere de peste 213 MW în ultimii ani.

„În ultimii ani, 23.785 de prosumatori au ridicat instalații cu o putere de peste 213 MW. Este cea mai mare investiție în energie din România din ultimii ani și a fost făcută de mulți cetățeni și companii, din banii lor. Peste 200 milioane de euro (estimare), bani investiți de cetățeni și companii.

În acest timp, guvernul stă degeaba și se face că investește 2 miliarde de euro, bani europeni, pentru noi surse de producție de energie.

USR cere stoparea publicării acestei OUG complet stupide care pune în pericol toate țintele de investiții în regenerabile și vine cu o serie de propuneri pentru o legislație europeană în domeniu. Detalii în primul comentariu.

Pentru prosumatori și cei care au depus dosare să devină și pentru cei care credeți că aberația trebuie oprită, acest OUG dat joi seară înainte de vacanță nu e încă publicat”, a completat Cristian Ghinea.

Taxa face referire la persoanele care folosesc panourile solare pentru energia regenerabilă

Este vorba despre o taxă care ar putea fi introdusă prin OUG de către actualul Guvern, o ordonanță care ar fi fost dată cu o zi înainte data de 1 decembrie.

Totodată, această taxă pe soare face referire la prosumatori, acei oameni care folosesc panourile solare pentru energia regenerabilă și despre care statul român spune că în acest moment ar trebui să aibă un contor diferit față de cel care este deja conectat la energia electrică.

Aceștia motivează că, în funcție de consumul de energie pe care îl au aceste persoane, energie regenerabilă, trebuie să poată plăti o taxă către stat.

blank
blank