Featured, Social

Anunţul lui Firea pentru angajaţii de la RADET: Sub nicio formă nu vor fi concediaţi

Gabriela Firea a anunţat, luni, că angajaţii RADET nu vor fi concediaţi, în ciuda informaţiilor vehiculate în spaţiul public, subliniind că, de fapt, Regia va recruta specialişti. Primarul general a precizat că Ludovic Orban a purtat, când era viceprimar, discuţii pentru „a falimenta Regia”.

„Sub nicio formă nu se pune problema ca angajaţii de la RADET să aibă cea mai mică emoţie că ar fi lăsaţi pe drumuri. Nu. Văd şi eu în presă, citesc în comentarii, tot felul de oameni politic care nu au habar de sistemul de termificare şi anume faptul că primarul Firea va da oameni afară de la RADET, că în momentul trecerii de la Regie către societatea municipală vor rămâne oameni pe stradă.
Nu. Vom avea nevoie să angajăm şi ştiţi foarte bine că se cresc salariile, se îmbunătăţesc condiţiile de muncă. Noi căutăm specialişti pentru că Regia fiind lăsată în urmă de primarii de până acum, nu a putut să crească salariile, ceea ce nu este normal”, a declarat Gabriela Firea.

Declaraţiile au fost lansate în cadrul unei dezbateri pe tema soluţiilor pentru rezolvarea problemelor privind termoficarea, acţiune la care a fost invitată şi Viorica Dăncilă.

În discursul său, primarul general a făcut o aluzie la Ludovic Orban, pe care l-a acuzat că a avut, atunci când ocupa funcţia de viceprimar al Capitalei, diferite discuţii „în folosul unor firme private”.

„Un domn care acum doreşte să fie prim ministru al României, atunci când era viceprimar al Capitalei, avea întâlniri peste întâlniri pentru a falimenta Regia şi a implementa un sistem de centrale individuale de apartament în folosul unor firme private. Nu a fost posibil acest lucru datorită faptului că în RADET lucrează oameni care au nu doar cunoştinţe profesionale deosebite şi care sunt şi buni români şi bucureşteni cu multă conştinţă şi care ştiau ce înseamnă distrugerea sistemului de termoficare şi trecerea pe centrale individuale de apartament pe gaze”, a punctat Firea.