baniI
Actualitate

Anunț pentru cei cu banii la saltea! Toată lumea trebuie să știe asta

Indiferent de motivul pentru care păstrați numerar în casă, este important ca banii să fie în siguranță. În plus, va trebui să-l luați în considerare riscul de piață.

Mulți oameni păstrează banii acasă. Dar, dacă alegeți să păstrați o cantitate considerabilă acasă, chiar și pentru câteva zile, este important să alegeți un loc protejat care să țină cont de furt, incendiu sau daunele provocate de inundații. Trendul tranzacțiilor digitale a crescut semnificativ în ultimii ani, și tot mai puțini oameni preferă să țină sume semnificative de bani cash acasă.

În unele cazuri, mai ales dacă aveți o familie mai mare sau vă confruntați cu o urgență națională, ar fi bine să aveți o sumă mai mare de numerar în preajmă. Scott Lieberman, fondatorul TouchdownMoney.com, a sugerat că ar trebui ca americanii să aibă în casă 1.000-2.000 de dolari,

Avantajele și dezavantajele păstrării banilor în casă

Un sondaj realizat in vară a constatat că aproximativ 35,85% dintre respondenți țin acasă sume între 10 și până la 100 dolari în bani cash, în timp ce 16,65% nu au păstrat niciun dolar. Doar 9,64% au indicat că au păstrat în casă mai mult de 1.000 de dolari numerar, arată Gobankingrates.

Rezultatele sondajului ridică o serie de întrebări privind opțiunile mai bune de păstrare a banilor. Iată mai jos care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor opțiuni ale americanilor de a-și păstra banii.

Contul de economii este cel mai sigur loc?

Peste 35% dintre respondenții la acest sondaj au indicat că un cont de economii este cel mai sigur loc pentru a păstra numerar. Aproape 25% dintre americani au spus că cel mai sigur loc pentru a-și păstra banii este acasă. Răspunsurile au fost destul de asemănătoare între grupurile de vârstă, deși americanii de 65 de ani și peste au fost de părere că certificatele de trezorerie sunt cele mai sigure.

Banii ținuți acasă sunt, de fapt, una dintre opțiunile cele mai riscante. Numerarul poate fi furat, deteriorat de un dezastru natural sau pur și simplu pierdut atunci când este depozitat acasă. În schimb, când sunt plasați într-o bancă sau într-o investiție, banii pot fi protejați în fața unor astfel de riscuri.

E nevoie de bani în casă pentru cazuri de urgență

Citește și  Atenție! Linia de tramvai 41 se va închide

Certificatele de trezorerie sunt susținute de guvernul SUA. Conturile de cecuri și de economii, conturile de depozit de pe piața monetară și certificatele de depozit sunt asigurate FDIC de 250.000 dolari per deponent per tip de cont și multe instituții oferă și asigurări suplimentare. Acest lucru face ca aceste tipuri de conturi să fie mult mai „sigure” decât păstrarea banilor acasă.

Riscul principal pe care e bine să-l luați în considerare este riscul de piață, dar acesta se aplică în principal doar acțiunilor și obligațiunilor pe termen lung. Bonurile de trezorerie, conturile curente și de economii au riscul de piață zero sau aproape de zero.

Păstrarea numerarului acasă este importantă dintr-un anumit punct de vedere. De fapt, majoritatea americanilor ar trebui, în general, să păstreze acasă bani cash pentru situații de urgență. De exemplu, după un dezastru natural, cum ar fi un uragan sau un cutremur mare, este posibil ca ATM-urile și automatele de carduri de credit să nu fie disponibile și va fi nevoie de bani cash până când serviciile vor fi reluate.

blank