Actualitate

Anunţ neaşteptat al lui Predoiu: PNL, înţelegere pe 10 ani cu PSD

Prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, premier desemnat al liberalilor, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Jocuri de Putere” de la Realitatea TV, că PNL este dispus să se așeze la o „masă rotundă” cu PSD, UNPR și celelalte partide pentru a găsi acea formulă despre care toată lumea să poată afirma că „stă în picioare zece ani”.
Catalin Predoiu
Predoiu a pledat pentru „simplificarea fiscalității, menținerea echilibrului financiar-bugetar, reforma companiilor de stat, intrarea în educație și sănătate cu refacerea sistemelor”, măsuri pe care le consideră prioritare, mai ales „în acest context regional bulversat”.
„Intru într-o negociere acum, inițiem discuții cu PSD, căruia sper să îi vină mintea la cap. În baza tuturor opiniilor experților, pe care le avem, să găsim o formulă să spună toată lumea că stă în picioare. Începând de astăzi am un mandat. Până nu discut nu avansez cifre. Dacă și PSD e responsabil acum, se așază cu noi la discuții, atunci vom găsi o formulă cu toții”, a spus Cătălin Predoiu.
 
În acest sens, Predoiu a subliniat faptul că România se află „într-o situație exceptional de avantajoasă dacă știm să o jucăm acum, dacă facem reforma administrației, depolitizarea companiilor de stat și simplificarea legislației”.
„Trebuie să ne orientăm spre teme adevărate: simplificarea fiscalității, menținerea echilibrului financiar-bugetar, reforma companiilor de stat, intrarea în educație și sănătate cu refacerea sistemelor. Tema ‘cine licitează mai mult la relaxarea fiscală’ e una falsă, indusă de premier într-un mod inconștient. Eu sper ca acum, la această inițiativă rațională, să ne așezăm la o masă rotundă cu toții, cu economiștii, cu specialiștii și să ajungem la o formulă la care, în noile condiții apărute, de la data codului, să stea în picioare zece ani. În acest context regional bulversat, tu poți să devii un exemplu. Domnul Ponta a jucat țara la ruletă, asta e revoltător. Aici e vorba de un interes al României. Suntem într-o situație exceptional de avantajoasă dacă știm să o jucăm acum, dacă facem reforma administrației, depolitizarea companiilor de stat și simplificarea legislației”, a detaliat prim-vicepreședintele PNL, la Realitatea TV.
blank
blank