Criza de personal din magistratură, mai exact din parchete, duce la situaţii inedite, una dintre acestea regăsindu-se în judeţul Sibiu, unde prim-procurorul Angela-Bianca Ispas, ne mai făcând faţă singură volumului de muncă de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște, a publicat un anunţ de angajare, cerând ajutorul colegilor.

Procurorul se plânge colegilor că Parchetul de pe lângă Judecătoria Săliște funcționează cu un singur personal, deși schema de personal este de 3 procurori. Mai mult, recent s-a mărit și competența teritorială, iar odată cu ea și numărul de dosare.

Anunțul precizează că Săliște este aproape de municipiul Sibiu, că se poate face naveta de la Sibiu cu mașină de serviciu, iar programul poate fi adaptat la nevoile individuale.

Angela-Bianca Ispas le cere celor interesați să o contacteze, urmând ca ea să solicite Secției pentru procurori a CSM delegelarea la PJ Săliște. Dacă se acceptă și procurori stagiari, șefa PJ Săliște este cât se poate de clară cu privire la alt aspect: nu se acceptă procuror alcoolic.

Anunțul a fost publicat pe grupul de Facebook „Forumuli de Magistratură” de procurorul Sorin Lia, copresedinte al Asociatiei Initiativa pentru Justitie.

Pe lângă lipsa de procurori, Angela Ispas reclamă şi un deficit de angajaţi în cadrul poliţiei locale.

Magistratură