Orange România şi-a anunţat în această dimineaţă rezultatele financiare pentru trimestru ale treilea din acest an. Astfel, veniturile Orange au crescut cu 3,4% în al treilea trimestru, la 227,4 milioane de euro.

orange_romania098_93849700

Orange România a înregistrat în trimestrul al treilea venituri de 227,4 milioane euro, în urcare cu 3,4% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a lui 2013, excluzând impactul reducerii tarifelor de interconectare, pe fondul creşterii numărului de clienţi, a anunţat joi compania, potrivit Mediafax.

Veniturile companiei s-au ridicat la 675,7 milioane de euro în primele nouă luni ale acestui an, se arată într-un comunicat transmis de Orange România.

Numărul clienţilor Orange a urcat în acest an cu aproximativ 131.000, la 10,514 milioane, faţă de anul trecut.

Orange deţine cea mai extinsă reţea 4G din România şi oferă viteze medii reale de până la 60-80 Mbps pentru 78% din populaţia urbană şi de până la 150 Mbps în Bucureşti şi alte 5 oraşe, prin intermediul primei reţele comerciale 4G+, potrivit unui comunicat al companiei.

Vânzările de tablete 3G şi 4G ale Orange România s-au triplat în al treilea trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De asemenea, ponderea telefoanelor 4G în totalul smartphone-urilor vândute a crescut într-un an de aproape patru ori, de la 11% la peste 40%, pe fondul extinderii portofoliului de telefoane 4G la 35 de modele.

Traficul de internet mobil în reţeaua Orange a crescut cu peste 70% în cel de-al treilea trimestru, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar traficul realizat pe smartphone-uri s-a dublat, în principal datorită creşterii traficului din reţeaua 4G.

Vânzările prin intermediul magazinului online au avut o evoluţie pozitivă, în special pe segmentul de accesorii şi gadget-uri, unde creşterea a fost de aproape 40%, datorită lansării unei noi versiuni a aplicaţiei “contul meu”, se arată în comunicatul Orange România.

În prezent, peste 110.000 de abonaţi Orange TV vizionează programele pe televizor şi dispozitivele mobile, în timp ce aplicaţia pentru smartphone şi tabletă a fost descărcată deja de peste 800.000 de ori, potrivit companiei.

Din trimestrul al treilea, abonaţii Orange TV pot vedea meciurile de fotbal din Liga 1 pe toate ecranele, iar biblioteca de filme, seriale şi emisiuni din Orange TV Go a fost îmbogăţită cu episoade noi din seriale americane, difuzate în maximum 48 de ore de la premiera din Statele Unite, se arată în comunicat.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobilă.