Rusia! S-a anunțat marea eliberare: Trebuie să…
International

Anunț imens venit din Rusia! S-a anunțat marea eliberare: Trebuie să…

Rusia nu pregătește o nouă anexare de teritorii în Ucraina, însă purtătorul de cuvânt al Kremlinului a venit cu noi precizări în ceea ce privește zonele deja anexate de către Federația Rusă și eliberarea lor de către cetățenii ucraineni.

Se pregătește Rusia de o nouă anexare de teritorii? Vestea venită direct de la Kremlin

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că momentan nu se mai pune problema anexării altor teritorii la Rusia, făcând referire la zona așa-numitei operațiuni militare speciale din Ucraina.

Declarațiile sale au fost făcute în cadrul unei declarații de presă și vin după ce președintele rus Vladimir Putin a precizat, cu o zi înainte, că anexarea teritoriilor noi reprezintă un rezultat al operațiunii militare special împotriva țării conduse de Volodimir Zelenski.

Dmitri Peskov spune că liderul de la Kremlin se referea la cele patru regiuni ucrainene ocupate parțial de către Rusia, despre care Moscova anunțase că le-a anexat anterior, cu toate că nici Ucraina, nici o mare parte din restul țărilor nu recunosc această anexare.

Războiul din Ucraina a fost unul planificat

Aceste declarații ale lui Vladimir Putin au fost caracterizate de partea ucrainean ca fiind o confirmare a faptului că războiul a fost unul planificat de la bun început pentru a fi agresiv și de contopire. Întrebat dacă Federația Rusă are de gând să anexeze alte teritorii, acesta a precizat că, în prezent, nu se pune problema unui astfel de scenariu.

”Nu au existat declarații în acest sens”. În același timp, el a adăugat că ”în unele noi regiuni ale Federației Ruse există teritorii ocupate care trebuie eliberate”, a fost declarația purtătorului de cuvânt al președinției de la Moscova.

În declarația sa, oficialul rus s-a referit la zonele controlate de Ucraina din regiunile Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk.

Pe unde trece acum granița Federației Ruse?

Pe de altă parte, oficiali ruși, printre care se numără și Dmitri Peskov, nu au știut să spună clar pe unde trece acum granița Federației Ruse. Amintim că trupele ruse s-au retras recent din orașul Herson, în timp ce Zaporojie nu se află sub controlul acestor trupe. De asemenea, în Zaporojie nu a existat un referendum pentru aderarea la Rusia.

În ceea ce privește orașul Snihirivka, din regiunea Mikolaiv, acesta a apare ca fiind ucrainean, potrivit hărților Ministerului rus al Apărării, cu toate că autoritățile l-au proclamat ca fiind al Rusiei.

blank