Comunicate de presa, comunicate fonduri europene

Anunț de presă demarare proiect

blank

Denumirea beneficiarului: UAT Municipiul Roșiori de Vede

Titlul proiectului: Durabilitate.Eficienta.Sanatate. – Reabilitarea termica a Spitalului Caritas din municipiul Rosiorii de Vede

Programul Regional Sud-Muntenia 2021 – 2027

Prioritatea P2 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul

Cod SMIS: 328750

Localizare (Județ, Localitate): Județul Teleorman, Municipiul Roșiori de Vede, str. Carpați, nr. 33

Obiectiv general al proiectului este îmbunătățirea calității infrastructurii medicale, prin creșterea eficienței energetice la corpurile A, B, C, D, D’ si SB ale spitalului municipal Caritas, prin punerea la dispoziția populației a unei infrastructurii moderne și prietenoase cu mediul înconjurător, prin utilizarea surselor regenerabile de energie. Obiectivul general al proiectului se încadrează în prioritatea de investiţii 3.1 „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor” şi obiectivul specific al Axei prioritare 3, respectiv „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari”. Atingerea tuturor obiectivelor specifice vor asigura atingerea obiectivului general al proiectului. Proiectul face parte din masurile pe care le are în vedere Municipiul Rosiorii de Vede pentru dezvoltarea durabila, activităţile sale fiind parte dintr-un program mai amplu de reabilitare a tuturor instituţiilor publice din municipiu, asa cum reiese si din Planul pentru Dezvoltare Durabila si Clima.

Obiective specifice:

OS1. Cresterea consumului anual de energie finala din surse regenerabile cu 19,21% din consumul total.

OS2. Reducerea consumului anual specific de energie primara din surse neregenerabile, de la 314,66 kWh/m2/an, la 135,25 kWh/m2/an.

OS3. Diminuarea emisiei de CO2 a cladirii de la 67,68 kgCO2/m2an la 35,65 kgCO2/m2an.

Scopul proiectului și realizările preconizate sau efective ale acestuia:

     Rezultate așteptate:

R1: Consum anual specific de energie primara (din surse neregenerabile) (kWh/m2/an) total, din care: pentru încalzire /racire: val.inceput implementare :198,83; val.final implementare:81,64 Consum anual de energie primara din surse regenerabile (kWh/an) total:val.inceput implementare : 0;val. final implementare: 328537,21; Consumul anual de energie primara din surse regenerabile (kWh/an) total, din care: pentru încalzire/racire: val.inceput implementare: 0;val.final implement: 47720,59; pt. preparare apa calda: val.inceput implement:0 val.final implementare: 261366,65; electric:val. inceput implement: 0; val.final implement:19449,9

Citește și  Purform, noua tehnologie Sika dezvoltată cu grijă pentru sănătate

R2: Consum anual specific de energie primara (din surse neregenerabile) (kWh/m2/an) total: val.inceput implementare: 314,66; val.final implementare:135,25.

R3: Consum anual de energie finala în cladirea publica (din surse neregenerabile) (tep):val.inceput implementare:244,84 tep/an; val.final implementare:105,2 tep/an.

R4: Consum anual de energie primara (kWh/an): val. Început implementare:3400189.62;val. final implementare:1790088,33

R5: Nivel anual specific al gazelor cu efect de sera (echivalent tone de CO2):val.inceput implementare: 0,06768; val. Final implementare:0,03565.

R6: Inregistrarea unei emisii de CO2 a cladirii de 35,65 kgco2/m2an.

R7: Inregistrarea unui consum anual specific de energie primara din surse neregenerabile de 135,25 kWh/m2/an, realizat ca urmare a lucrarilor de reabilitare termica a cladirii, a sistemului de încalzire si a sistemului de furnizare a apei calde de consum.

R8: Cresterea consumului anual de energie finala din surse regenerabile cu un procent de 18,35% ca urmare a instalarii unui sistem de panouri. Astfel se vor realiza reduceri de energie de 19,21% din consumul total.

Prezentul proiect, a început implementarea, după semnarea contractului de finanțare 4877/12.11.2019, în cadrul etapei I a proiectului, desfășurate în cadrul „POR 2014-2020”, Axa prioritară 3 – „Sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”, Prioritatea de investiții 3.1 – „Sprijinirea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, și în sectorul locuințelor.”, Operațiunea B – „Clădiri publice”, „Obiectiv Specific – „Creșterea eficienței energetice în clădirile rezidențiale, clădirile publice și sistemele de iluminat public, îndeosebi a celor care înregistrează consumuri energetice mari.”, proiectul fiind faza în ce-a de-a doua etapă desfășurată în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia.

     În etapa II a proiectului, se au în vedere următoarele activități:, „Realizarea investiției de bază – continuarea lucrărilor de execuție”, „Livrarea și instalarea dotărilor”, „Plata comisioanelor, cotelor și taxelor”, „Monitorizarea investiției de bază, Certificarea performanței energetice a clădirii”, „Monitorizarea proiectului”, „Informarea și publicitatea proiectului”, „Auditul proiectului” și „Darea în exploatare a obiectivelor de investiție”.

    La finalul implementării proiectului, se va urmării finalizarea și darea în exploatare a obiectivului de investitii, dar și atingerea tuturor rezultatelor, indicatorilor și obiectivelor asumate prin proiect. Prin implementarea proiectului , se va realiza reabilitarea termica a cladirii spitalului municipal Caritas aflate pe str.Carpati, nr.33, Municipiul Rosiorii de Vede, jud. Teleorman, obtinandu-se conditii de eficienta energetica apropiate celor existente in standardele europene. Astfel, beneficiarii care se vor bucura de rezultatele proiectului, vor fi atat categorii directe, cat si indirecte. Beneficiari directi: – aproximativ 325 de peroane, reprezentand personalul si cadrele medicale care activeaza in cadrul spitalului. Acestia au fost consultati de catre solicitant, UAT Municipiul Rosiorii de Vede cu privire la oportunitatea acestui program de finantare, aducandu-si aportul in etapa de elaborare a proiectului. – aproximativ 100 de persoane/zi care tranziteaza spitalul/ policlinica – aproximativ 32339 persoane, reprezentand locuitorii municipiului Rosiorii de Vede si aproximativ 17351 locuitori din zonele rurale adiacente, in conformitate cu datele de pe site-ul http://www.insse.ro. Acestia au fost implicati de catre solicitant, UAT Municipiul Rosiorii de Vede in conceperea prioiectului, sub forma de principali beneficiari ai proiectului. -administratia publica locala, si anume UAT Municipiul Rosiorii de Vede. Avand statutul de solicitant, UAT Municipiul Rosiorii de Vede a contribuit si va contribui la procesul de concepere/dezvoltare si implementare a proiectului, prin elaborarea si cofinantarea acestuia.

Citește și  Grupul STIHL a realizat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri în 2020, ajungând la 4.58 miliarde euro la nivel global

Stadiul de execuție al lucrărilor la momentul publicării prezentului anunț este de 96,23%.

Data de începere: 30 August 2024

Data de finalizare : 31 Decembrie 2024

Buget total : 239.810,20 EURO;

Buget UE : 153.725,75 EURO;

Buget național : 1.388.195,69 EURO;

Buget beneficiar -cofinanțare: 20.392,19 EURO;

                               -cheltuieli neeligibile: 82.947,19 EURO.

Date de contact: adresa web: www.primariarosioriidevede.ro, adresa e-mai: postmaster@primariarosioriidevede.ro , telefon: 0247.466.250.

blank