Politic, Stiri

Antonescu s-a săturat şi a dat un ultimatum

“Ponta să decidă până luni dacă mai doreşte guvern cu PNL”

Antonescu

Crin Antonescu, preşedintele PNL, a declarat, joi seară, că premierul Victor Ponta trebuie să decidă până luni dacă mai face guvern cu PNL.

“Domnul premier Ponta are de răspuns până luni dacă doreşte să mai facă guvern în continuare cu PNL, cu Iohannis vicepremier sau doreşte să construiască o altă alianţă cu Voiculescu, cu Oprea, cu Constantin, cu cine doreşte. Atunci să spună foarte clar lucrul acesta să ştim fiecare pe ce drum mergem”, a spus Antonescu, la u post de televiziune.

Antonescu a menţionat că PNL nu este în situaţia de a accepta condiţii de la Victor Ponta. “Nu suntem în situaţia de a accepta condiţii de la domnul Ponta”, a spus Antonescu.

Întrebat despre faptul că nu mai este prieten cu preşedintele PSD, Antonescu a răspuns că a spus acest lucru de jumătate de an. “Important este ca atat timp cât suntem asociaţi să fim corecţi”, a precizat Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, dacă cineva crede că PNL va accepta transformarea USL “într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare”, se înşală.

“Un singur lucru trebuie să fie clar şi pentru Victor Ponta, şi pentru Ilie Sârbu, şi pentru Daniel Constantin, şi pentru toată lumea: PNL a făcut în anumite condiţii şi a cerut votul românilor pentru USL. Dacă cineva crede că PNL, cuminţel aşa, va accepta transformarea USL într-un fel de moşie a lui Victor Ponta sau într-un fel de USD mai mare, se înşală”, a spus Crin Antonescu, într-o intervenţie telefonică.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a remis, joi, textul acordului semnat în martie 2012 împreună cu Victor Ponta şi Crin Antonescu, potrivit căruia, după alegerile parlamentare, nominalizarea USL pentru funcţia de preşedinte al Senatului revenea PC.

“Pentru a înlatura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu domnul Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu «în anumite condiţii», aşa cum susţinea domnia sa. În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către domnul Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL”, se arată într-o declaraţie a lui Daniel Constantin.