Politic, Stiri

Antonescu nu vrea sa depinda de Ponta

Mai bine nu mai candidez la presedintie

Antonescu nu vrea sa depinda de PontaRazboiul declaratiilor Ponta – Antonescu continua. Dupa ce premierul a facut nominalizari pentru sefia parchetelor pe care conducerea PNL nu le-a agreeat deloc, presedintele liberalilor da acum de inteles ca se gandeste sa se dezica de Ponta. Astfel, Crin Antonescu, a declarat la un post de televiziune ca daca succesul sau la alegerile prezidentiale depinde de prim-ministrul Victor Ponta, nu va mai candida.

„Victor Ponta a ajuns prim-ministru si de mana cu mine. Daca vreo secunda o sa ajung la concluzia ca succesul unei eventuale mele candidaturi (la presedintie – n.red.) depinde daca merg sau nu de mana cu Ponta, nu mai candidez”, a declarat liderul liberal. Vorbind in contextul propunerilor lui Victor Ponta pentru functiile de procurori sefi, Antonescu spune ca Ponta a mers mai departe si a intrat intr-o demonstratie de forta in care vrea sa arate cu orice pret ca poate sa rezolve problema procurorilor din Romania. „Ce e mai grav e ca domnul Ponta nu castiga nimic decat daca vrea Traian Basescu. Victor Ponta e in acest moment la mana lui Traian Basescu. Daca Traian Basescu nu da curs acelor propuneri, Victor Ponta e intr-o situatie delicata rau.(…) Umilinta ca Victor Ponta sa ajunga la mana lui Traian Basescu, situatia ca domnul Ponta sa explice romanilor cum lupta impotriva coruptiei procurorilor cu Traian Basescu si Kovesi de mana o resimt si eu”, a mai declarat presedintele PNL .

 

Reuters: Propunerile lui Ponta supara UE

Presa internationala prin Agentia Reuters, considera ca propunerile lui Ponta ar putea „supara” Uniunea Europeana. Astfel, agentia de presa noteaza ca nominalizarile de procurori ale premierului roman „sfideaza” apelurile Uniunii Europene pentru mai multa transparenta, in conditiile in care „exista ingrijorari legate de modul in care se respecta legea” in Romania. „Uniunea Europeana, la care Romania a aderat in 2007, a pus sub monitorizare sistemul judiciar din aceasta tara si a cerut Bucurestiului sa aleaga procurorii sefi prin intermediul unui proces transparent in privinta candidaturilor si interviurilor, pentru a se asigura ca nu vor fi alesi pe criterii politice”, subliniaza Reuters. Totodata, agentia aminteste de razgandirea premierului, care marti a spus ca va face nominalizari „in urma unui proces transparent si de durata”, pentru ca miercuri sa propuna candidatii pentru „departamentul anti-coruptie si cel de lupta impotriva crimei organizate”.

 

blank