“Iohannis este o variantă de candidat la Președinție, susțin pe oricine are șanse”

  Iohannis

Crin Antoonescu pare dispus să renunțe la varianta candidaturii la alegerile prezidențiale, în cazul în care va exista o variantă cu șanse mai mari în fața lui Victor Ponta. Klaus Iohannis poate fi o astfel de variantă, totul e să și vrea, spune Antonescu.

“Sunt pregătit să susțin pe orice are șanse mari la președinția României. Klaus Iohannis este o variantă, dar este o variantă pe care trebuie să o analizăm serios. S-a mințit destul cu sondajele, cu acești infractori ai sondajelor. Încrederea nu este totul. Acolo trebuie un om care să convingă, să se bată, să aibă mai multe șanse mediatice, care să nu aibă un handicap. Klaus Iohannis e cel mai puțin cunoscut, nu știu dacă vrea, declarațiile sale arată o puternică reținere”, a declarat Antonescu, la un post de televiziune.

Președintele-demisionar al PNL a vorbit și despre alegerile din interiorul partidului. “Nu știu, sper să nu fie nevoie (să candidez la președinția PNL, n.red.). Nu știu dacă Klaus Iohannis va candida. Domnul Iohannis a scos un scor foarte bun pentru Sibiu. Dacă nu era Klaus Iohannis la Sibiu, luam 5-7%, am luat 21%. Noi nu aveam un scor foarte bun tradițional la Sibiu. Fără niciun fel de îndoială, dacă va candida domnul Iohannis, îl voi susține. Este vital ca PNL să-și continue identitatea și opțiunea. Trebuie blocat efortul lui Victor Ponta prin aparatul de mituire, de amenințare pe care îl va îndrepta asupra PNL”, a subliniat acesta.