Politic

Antonescu, despre confiscarea proprietatilor ilicite

Ponta a fost prezentat ca un capcaun nationalizator

AntonescuCrin Antonescu, a declarat, sambata, ca premierul Victor Ponta a fost prezentat, in ultima perioada, ca un „capcaun nationalizator”, „mancator de proprietare”. De aceea, presedintele PNL a declarat ca s-a exagerat in prezentarea intentiilor prim-ministrului cu privire la confiscarea proprietatilor ilicite. Intrebat daca liberalii sunt de acord cu confiscarea averilor ilicite, Antonescu a precizat: „Eu vreau sa spun din capul locului ca s-a exagerat, cred, si declaratia si, categoric, s-au exagerat si intentiile premierului, care a fost prezentat asa, in ultimele zile, ca un fel de capcaun nationalizator, mancator de proprietate. Nu e cazul. Cunosc foarte bine convingerile lui Victor Ponta in aceasta privinta”.

Antonescu a precizat ca Ponta a facut referire doar la posibilitatea, care exista si in alte tari, ca in cazuri extrem de grave, de frauda, de infractiuni sau de incalcari extrem de grave de lege care implica si astfel de aspecte sa se examineze varinate de confiscare. Totodata, el a aratat ca in USL vor fi purtat aceste discutii pentru a se gasi cel mai bune nunate politice si juridice, el dand asigurari ca textul actual al Constitutiei, referitor la proprietate, nu va avea de suferit. „Vom acea aceste discutii, vom gasi cele mai bune nuante politice si juridice si in nicun caz proprietatea, asa cum este ea consfintita si aparara in actualul text al Constitutiei, nu va avea de suferit”, a spus Antonescu.

Amintim ca premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu i s-ar parea excesiv ca in anumite situatii sa fie confiscate masinile si motocicletele, ca sanctiune pentru abateri rutiere grave.

blank