Politic, Stiri

Antonescu i-a criticat dur pe Băsescu şi pe Ponta!

“Opriţi-vă! Ţara trebuie să meargă înainte”

 Antonescu

Liderul liberal Crin Antonescu i-a criticat dur pe Traian Băsescu şi pe Victor Ponta într-un discurs rostit, marţi, în faţa a câtorva mii de participanţi la un miting electoral în Gorj, spunând că cei doi ar trebui să se oprească din războiul în care au intrat.

“Vrem să le spunem atât lui Băsescu, cât şi lui Ponta: «Opriţi-vă!» Țara asta trebuie să meargă înainte, nu înapoi. Opriţi-vă! Țara aceasta nu mai vrea un partid-stat. Când am făcut USL am promis românilor că ne vom opune oricărei încercări a unui partid sau unui om de a pune mâna pe toată ţara, că nu vom mai îngădui să se întâmple în România ce s-a întâmplat în ultimii ani. Noi ne-am ţinut de cuvânt şi nu am putut merge mai departe cu oameni care mint”, a spus liderul liberal.

Șeful PNL a declarat că atât preşedintele, cât şi premierul ar trebui să fie mult mai interesaţi şi să discute despre problemele de zi cu zi ale românilor, nu despre “săriturile cu paraşuta” sau despre cine intră mai repede la puşcărie.

“Zilnic ascultăm discuţii despre lupta lui Băsescu cu Ponta, despre săriturile cu paraşuta, despre cine intră la puşcărie, dar despre locuri de muncă mai vorbim? Despre banii cu care oamenii să îşi trimită copiii la şcoală sau banii publici cu care toţi primarii din ţara asta să facă ceva pentru comunitate mai vorbim? Ei nu vor să vorbească pentru că nu vor să îşi asume răspunderea. Nici preşedintele ţării nu a fost ales ca să facă poze cu tricoul unui partid, nici prim-ministrul nu e prim-ministru ca să se lupte cu preşedintele ţării. Fiecare are o răspundere pentru votul şi banii dumneavoastră”, le-a spus Antonescu participanţilor la mitingul electoral de la Rovinari, judeţul Gorj.

Înainte de a-şi încheia discursul, şeful PNL le-a mărturisit colegilor săi de partid că pleacă “trist” din “judeţul lui Ponta” întrucât a constatat că lucrurile nu sunt atât de frumoase aici pe cât le prezintă prim-ministrul.

“Am avut marea bucurie de a fi în mai mult de zece localităţi din Gorj, inclusiv la Târgu Jiu. Acum, iată ne întâlnim aici, într-un miez fierbinte al judeţului. Plec din Gorj bucuros că Gorjul nu e roşu, că Gorjul e liber, că oamenii au opţiuni în Gorj. Plec trist din Gorj că, din păcate, nu sunt adevărate lucrurile spuse de domnul prim-ministru, deputat de Gorj, că în Gorj nu curge lapte şi miere, că în Gorj sunt oameni care azi câştigă mai puţin decât cu un an sau doi în urmă, că în Gorj sunt oameni care pun problema ce le dau copiilor mâine de mâncare, că în Gorj sunt oameni care sunt ameninţaţi pe motive politice şi acest lucru i-l promit aici domnului Ponta, Partidul Naţional Liberal nu-l va mai permite în România, începând de la Gorj”, a mai declarat Antonescu.

Liderul PNL l-a criticat pe fostul său partener din USL pentru faptul că a politizat la nivel de judeţ întreaga activitate economică şi că le-a impus tuturor gorjenilor “să fie roşii”. Antonescu a menţionat că în România trebuie să fie loc pentru toate culorile politice, nu doar pentru roşul PSD.

”Ce au făcut Ponta şi PSD în Gorj? Au politizat totul, i-au dat afară pe toţi cei care nu erau cu PSD din funcţii de conducere. Le-au impus tuturor să fie roşii sau să nu mai existe. Ei bine în ţara trebuie să fie loc pentru toate culorile, iar drapelul acestei ţări nu e roşu, ci e roşu, galben şi albastru. România e a tuturor”, a spus Antonescu, acesta criticând PSD pentru faptul că procedează la fel ca PDL în urmă cu câţiva ani.

”Se întâmplă din nou în România un lucru inacceptabil. Se întâmplă din nou ca cei care guvernează, ca PSD şi Ponta, aşa cum au făcut PDL şi Băsescu, să ameninţe primarii care nu sunt din partidul lor să le dea sau să nu le dea banii pentru bugetul comunităţii după cum vor ei. Banii sunt ai cetăţenilor, nu sunt de acasă de la Ponta, de la Călinoiu (n.r.- vicepreşedinte PSD şi şef al CJ Gorj) sau Antonescu, sunt banii voştri. Nu mai acceptăm ca în această ţară primul ministru să spună eu vă dau sau nu vă dau banii pentru că nu sunt banii lor, iar comunităţi întregi să fie pedepsite pentru că şi-au ales un primar de la un alt partid”, a mai spus Crin Antonescu.