Politic, Stiri

Antonescu: Când eşti preşedinte al Senatului şi nu e clar în ce partid eşti, ar trebui să te retragi

6645018_mediafax_foto_mihai_dascalescu_37423000

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, despre o posibilă reprimire a lui Călin Popescu Tăriceanu în partid, că nu ar lua în seamă această cerere, el arătând că, “dacă nu e clar despre tine, ca fost şef de partid, în ce partid eşti membru, atunci e o dovadă trebuie să te retragi din politică”.

”Nu sunt preşedinte la Satu Mare, toată problema cu aventurile din ce în ce mai ridicole ale domnului Tăriceanu e cu totul secundară”, a spus Antonescu, precizând că doreşte să vorbească despre moţiunea de cenzură şi după aceea despre ”tot felul de membri fugari, întorşi, etc”.

”Atunci când ajung, când ai fost preşedintele unui mare partid, atunci când ai fost prim-mninistru, când eşti preşedinte al Senatului şi nu este clar despre tine dacă eşti sau nu membru al unui partid politic şi al cărui partid eşti, asta este o dovadă că ai ajuns într-o situaţie în care ar trebui să te retragi din politică”, a comentat Crin Antonescu, întrebat dacă Tăriceanu este sau nu membru PNL în acest moment.

Antonescu a spus că ceea ce ştie este în ce partid este el şi ştie şi care sunt regulile şi statutul Partidului Naţional Liberal.

”Vă pot spune că e posibil ca domnul Tăriceanu să fi făcut cerere de reînscriere, pentru că este un val de reînscrieri. V-am mai spus că şi un om şi-a pierdut minţile la Slatina, în urmă cu trei luni, a plecat din partid, ademenit, păcălit pe acolo de pesedişti, omul s-a trezit și s-a reînscris acum. Se poate să fie acelaşi caz şi la Satu Mare”, a spus Antonescu.

Referindu-se la Statutul PNL, Crin Antonescu a dat exemplul Aspaziei Cojocaru, menționând că statutul prevede că înscrierile se fac la nivel local şi se supun validării de către Biroul de organizaţie municipal, judeţean, după caz.

”Din punctul meu de vedere, chiar dacă sunt un bun creştin şi orice oaie rătăcită trebuie reprimită la locul ei, în cazul domnului Tăriceanu – care evident că face această nouă fază a decăderii sale politice tot pus de pesediişti şi la ordinele pesediștilor – sigur că nu aş lua în seamă asemenea cerere de reînscriere, dar poate că la Satu Mare, unde se întâmplă nişte lucruri ciudate cu domnul Silaghi, cu cumnatul domnului Silaghi, s-ar putea ca acolo să fie reprimit”, a mai comentat Crin Antonescu.

El a afirmat că toate aceste reprimiri în partid vor fi analizate după alegeri.

Crin Antonescu a ţinut să precizeze că nu îi este teamă de organizarea unui Congres în partid.

”PNL, atunci când va decide să facă un Congres, nu are nevoie de un fugar decăzut, de o slugă a PSD, intrată pe uşa din spate, ca să ne facă el Congres. Credeţi-mă!”, a mai declarat preşedintele PNL.

El a ţinut să spună că PSD nu negociază în interiorul PNL, ci doar a ameninţat PNL cu un nou partid al lui Tăriceanu. ”Apropo, l-a luat şi pe Ilieşiu, sau vine cu mâna goală?”, a întrebat Antonescu.

Despre faptul că Tăriceanu ar putea fi o ameninţare la adresa sa, Crin Antonescu a spus că ”poate să fie o ameninţare pentru oamenii din acea organizaţie. ”Dacă s-a înscris într-un sat sau la Satu Mare”, a adăugat el.

Antonescu a mai spus: ”După alegeri, mai mulţi oameni ai PSD, dacă mai sunt la noi în partid, nu vor mai fi”.

”De unde să-l excud, domnule, dacă nu există? De ce nu-l căutaţi? Are biroul pe palierul celălalt. Întrebaţi consilierii: Domnule, omul acesta de aici are partid, are identitate, are naţionalitate, are sex? Păi eu vă dau identitatea lui Tăriceanu? În PNL, ştiu că a fost preşedinte, prim-mnistru, ştiu că a plecat din partid şi s-a dus lângă domnul Ponta, cu un statut incert, nici măcar nu sunt membri de partid, ca domnul Silaghi”, a mai declarat Crin Antonescu, despre anunţul privind intrarea lui Călin Popescu Tăriceanu în PNL.

Antonescu a spus că nu a mai discutat cu Tăriceanu de când era membru al partidului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

“Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susţinută la Satu Mare.