Politic, Stiri

Antonescu are idei

 1 Vizualizari totale,  1 Vizualizari azi

Alegeri din doi in doi ani, ca la fotbal

AntonescuCrin Antonescu a declarat, duminica seara, ca el este cel care a propus ca mandatul de presedinte sa fie scurtat la 4 ani, astfel incat sa alterneze alegerile parlamentare cu cele prezidentiale din 2 in 2 ani, asa cum alterneaza campionatele europene si cele mondiale de fotbal. Crin Antonescu a spus ca romanii vor putea in continuare sa isi aleaga presedintele, sa ii dea acestuia puterea, „dar nu toata puterea”, adica acesta „sa nu mai urzeasca, intrigareasca tot timpul” astfel incat „favoritii sai sa fie la putere, avantajati”.

Liderul liberal a sustinut ca in niciun caz nu se poate vorbi despre o „transformare intr-o paiata” a presedintelui Romaniei, care de acum inainte va fi recunoscut si declarat oficial si „sef al statului”.

Cat despre alegeri, ele vor fi „din doi in doi ani, prezidentialele la jumatatea celor parlamentare (…) cum sunt europenele si mondialele la fotbal, alternate din 2 in 2 ani”, a precizat el zambind, referindu-se la faptul ca mandatul lui Traian Basescu expira in 2014, iar alegeri parlamentare vom mai avea in 2016.

„Eu am propus mandatul de 4 ani. E destul”, a comentat Crin Antonescu, explicand ca „nu e bine sa lasi foarte mult un sef intr-un loc”, pentru ca incepe sa existe o „dependenta personala”.

 

blank