Amestecul de miere cu lămâie este renumit în medicina alternativă. Multe persoane consideră că acesta are nenumărate beneficii pentru sănătatea generală. Într-adevăr, atât mierea, cât și lămăile, sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale esențiale, care au capacitatea de a energiza și stimula cele mai importante funcții ale organismului.

Amestecul de miere, și lămâile, au proprietăți antibacteriene, antiseptice și antiinflamatorii. De asemenea, amestecul conține vitamine și minerale importante pentru organism, precum vitamina C, vitamina B6, riboflavina, fier, zinc, fibre dietetice și multe altele.

Iată cum poate fi folosit amestecul, cum se prepară și ce beneficii poate avea acesta asupra organsimului!

Beneficiile amestecului de miere cu lămâie
Pentru a prepara amestecul, este de ajuns să ai la îndemână o lămâie, apă călduță și o linguriță de miere. Stoarce jumătate de lămâie într-un pahar cu apă călduță, după care adaugi lingurița de miere. Băutura este gata de consum!

Stimulează sistemul imunitar
Împreună, cele două ingrediente acționează precum un adevărat tonic pentru sistemul imunitar, potrivit doctorulzilei.ro. Lămâile au un conținut ridicat de vitamina C, precum și alte componente volatile și antioxidanți, precum și proprietăți antibacteriene și antiseptice. Mierea, de asemenea, acționează precum un antibiotic natural, motiv pentru care este adesea recomandată în tratarea răcelilor sau pentru simpla stimulare a sistemului imunitar.

Ajută digestia
Amestecul este benefic pentru sistemul digestiv, datorită proprietăților antibacteriene puternice. Acesta nu numai că poate elimina bacteriile periculoase din stomac și din tractul digestiv, ci accelerează și procesul digestiv datorită acidității. Apa cu miere și lămâie, de asemenea, stimulează producția de bilă, element esențial în digestie.

Facilitează detoxifierea organismului
Amestecul stimulează mișcarea peristaltică a intestinelor, ajutând la curățarea intestinului și prevenirea acumulării de toxine. În plus, acest amestec este capabil să promoveze urinarea, funcție esențială pentru curățarea eficientă a organismului și eliminarea toxinelor acumulate.

Stimulează metabolismul și pierderea în greutate
Citratele găsite în lămâi reprezintă o parte importantă a procesului metabolic din organism. De asemenea, amestecul nu are foarte multe calorii, însă poate da senzația de sațietate datorită densității mineralelor și vitaminelor.