ANPC
Featured, Social

ANPC propune închiderea a patru magazine Auchan din București. Controalele au scos la iveală abateri importante de la legislația în vigoare

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului ANPC a propus să fie închise patru unități Auchan din București pe o perioadă de cel mult șase luni, ca urmare a abaterilor depistate în cadrul controalelor efectuate luni. Este vorba despre magazinele Titan, Vitan, Militari și Berceni.

UPDATE, 1 noiembrie, ora 22: Auchan a transmis o poziție oficială, pe care o redăm integral în a doua parte a articolului.

ANPC propune închiderea a patru magazine Auchan din București (Titan, Vitan, Militari și Berceni)
Verificările efectuate de echipe ale Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) din Regiunea Bucureşti-Ilfov în zonele alimentare ale magazinelor din marile lanţuri de hipermarketuri au continuat, astfel că luni, 1 noiembrie, au fost întreprinse controale referitoare la modul în care este respectată legislația la patru puncte de lucru din București ale Auchan România (magazinele Auchan Titan, Vitan, Militari şi Berceni), se arată în comunicatul ANPC, citat de Agerpres.

Potrivit ANPC, controlul a scos la iveală abateri importante. Astfel, au fost aplicate menzi contravenţionale în valoare totală de 102.000 lei şi au fost dispuse măsuri complementare importante, printre care oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele patru magazine, precum şi propunerea de închidere pe o durată de cel mult 6 luni a tuturor celor patru unităţi.

Auchan, poziție oficială:
Confirmăm faptul că reprezentanți ai ANPC au derulat astăzi un control în câteva magazine. Autoritatea ne-a sesizat mai multe aspecte, diferite de la un magazin la altul, a căror remediere a fost dispusă imediat, fiind deja finalizată în cea mai mare măsură. Urmează să transmitem către OPC București, mâine dimineață, solicitările ce se impun în vederea redeschiderii către consumatori a zonelor supuse controlului din magazinele în cauză.

Toate magazinele noastre au sisteme de audit și control al calității, avem implementată respectarea standardelor ISO pentru managementul calității – fiecare hipermarket beneficiind și de un responsabil de calitate dedicat acestora – toate cu scopul de a răspunde cât mai bine prevederilor legale. De asemenea, magazinele noastre respectă măsurile pentru protecție sanitară împotriva Covid-19. Ne asigurăm clienții că vom crește și mai mult gradul de vigilență și control în această perioadă.