Anonymous
IT&C

Anonymous a lovit cea mai mare companie de televiziune rusă

Cel mai important grup de hackeri din lumea liberă, Anonymous au anunțat că au spart baza de date a celei mai importante companii de televiziune și de radio din Rusia, VGTRK.

NB65 (Network Battalion 65), grup afiliat Anonymous a anunțat pe contul oficial de Twitter că a pătruns în baza de date a VGTRK și a sustras 850 de GB de date, care vor fi oferite publicului prin intermediul DDoSecrets.

870 GB de date sustrase

„Cantitatea totală de date care este pregătită pentru a fi făcută publică este de 870 GB. DDoSecrets o va lansa în curând”, se mai specifică în comunicat.

Merită menționat faptul că Oleg Dobrodeev, directorul general al Companiei de radio și televiziune de stat din Rusia, a fost inclus de UE, la începutul lunii martie, pe lista sancțiunilor care îi vizează pe propagandiștii ruși.

Anonymous i-a declarat război cibernetic lui Putin, după ce aramata rusă a invadat Ucraina pe data de 24 februarie. Din acel moment, mai multe companii private și de stat care sprijină „operațiunea specială” demarată de Kremlin au fost vizate de atacurile celui mai puternic grup de hackeri din lumea liberă.

blank