ANM
Actualitate, Featured

ANM. Prognoza meteo 8 februarie. Vreme de primăvară la început de februarie

ANM. Prognoza meteo 8 februarie. Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Meteorologii anunţă temperaturi maxime de 18 grade, dar şi mult praf saharian.

Prognoza ANM 8 februarie LUNI. Vremea va fi caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, chiar deosebit de caldă în centru și sud-est, dar și mai rece în nord-est, unde valorile termice diurne vor fi negative. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între -5…-3 grade în nordul Moldovei și 17…18 grade în sudul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 10 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în majoritatea regiunilor.

În Moldova, precipitațiile vor fi predominant sub formă de ploaie şi, local, mai ales în nordul regiunii, vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă va ninge, iar noaptea în nord-vest vor fi condiții de lapoviță. În sudul teritoriului ploile vor avea caracter de aversă şi izolat vor fi însoţite de descărcări electrice.

Cantitățile de apă vor fi mai însemnate în zonele de munte și în regiunile vestice – nord-vestice, unde local se vor cumula 15…20 l/mp și izolat 25…30 l/mp. Vântul va sufla tare la munte, cu rafale ce vor depăşi pe creste 100…120 km/h, viscolind şi spulberând zăpada, iar în celelalte regiuni, în special în vest, în centru şi în sud-est, local și temporar, vor fi intensificări cu viteze, în general, de 50…70 km/h, Mai ales dimineața, pe alocuri va fi ceață.

Vremea în BUCUREȘTI se va încălzi semnificativ, astfel încât temperatura maximă va fi de 10…12 grade, iar cea minimă de 6…7 grade. Cerul va avea înnorări şi, temporar, vor fi averse slabe și, posibil, descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în special noaptea, când vor fi rafale de 45…55 km/h.

Prognoza meteo MARTI. Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată în sudul, centrul și vestul țării și normală termic în nord-est. Astfel,temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei și 17…18 grade în sudul Munteniei şi al Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între 1 grad în nordul Moldovei și 9 grade în sudul litoralului.

Cerul va avea înnorări temporare, în regiunile nord-vestice și sud-vestice va ploua pe arii extinse şi moderat cantitativ, iar în restul teritoriului, local, mai ales noaptea, vor fi ploi slabe. În zona montană, la altitudini mari, vor fi ninsori şi lapoviţă.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări pe parcursul zilei la munte, în special în Carpaţii Orientali, unde rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h, precum și, local în vest și sud-est şi izolat în rest, cu viteze, în general, de 50…55 km/h. Izolat, dimineața, vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în BUCUREȘTI va fi deosebit de caldă pentru această dată. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade şi cea minimă se va situa în jurul valorii de 6 grade. Cerul va fi temporar noros și, trecător, spre seară și noaptea, va ploua. Vântul va fi moderat, cu intensificări temporare în cursul zilei, apoi va sufla în general slab.

ANM. Prognoza meteo MIERCURI. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a ţării, exceptând nord-estul, unde va fi apropiată de normal sub aspect termic. Temperaturile maxime se vor încadra între 3…4 grade în nordul Moldovei și 17…18 grade în regiunile sudice și sud-estice, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros şi, local în vestul, centrul și nordul țării, vor fi ploi slabe, iar în rest, pe alocuri, se va semnala burniţă și, în zonele joase, dimineaţa, va fi ceaţă. Spre seară și noaptea vor fi înnorări tot mai accentuate și vor fi ploi, moderate cantitativ, în extindere în jumătatea de vest a ţării, iar în zona montană înaltă, ninsori sau lapoviţă.

În restul teritoriului, va ploua slab, pe arii restrânse, mai ales spre dimineaţă. În nord-est, izolat, vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, ziua în sud-est și centru, iar noaptea în vest şi doar izolat şi trecător în restul teritoriului.

ANM. Vremea în BUCUREȘTI va fi deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări ziua. Temperatura maximă se va situa în jurul a 15 grade, iar cea minimă va fi de 3…5 grade.

Prognoza meteo JOI. În cursul zilei, vremea se va menține deosebit de caldă pentru această dată în cea mai mare parte a țării, deși în regiunile vestice valorile termice diurne vor fi în scădere față de ziua precedentă, apoi va intra într-un proces de răcire și vremea va deveni geroasă, local, în vestul centrul și nordul țării.


Temperaturile maxime se vor încadra între 5…6 grade în nordul Moldovei și 18…19 grade în Dobrogea, iar cele minime, în scădere accentuată față de noaptea precedentă, vor fi cuprinse, în general, între -12 și -2 grade. Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații, predominant ploi ziua și mai ales ninsori noaptea, pe arii extinse în jumătatea de vest a țării și local în rest. Vor fi condiții de polei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări în toate regiunile, mai ales după-amiaza și noaptea, cu viteze mai mari la munte și în sud-vest.

Vremea în BUCUREȘTI În cursul zilei, vremea se va menține deosebit de caldă, apoi va intra într-un proces de răcire. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -4 grade. Cerul va avea înnorări și, temporar, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări spre seară și noaptea. DE

ANM. VINERI PANA DUMINICA Vremea va deveni deosebit de rece, geroasă noaptea mai ales în jumătatea de nord a teritoriului. Temporar, mai ales în vestul, centrul și nordul țării, va ninge.