Actualitate, Featured

ANM duminică ne-aduce vreme mai rece ca cea de sâmbătă, o să plouă în multe zone ale țări

ANM ziua de duminică ne-aduce vreme mai rece ca cea de sâmbătă, o să plouă în multe zone, iar temperaturile se apropie de normalul perioadei.

Doar prin sud-est se mai ating 18…19 grade. Cel mai frig va fi în depresiuni şi în Bucovina: în jur de 5…6 grade.

Vremea în fiecare regiune

ANM în Dobrogea şi Bărăgan atmosfera se schimbă. Dacă sâmbătă au fost şi 22 de grade în Lunca Dunării, duminică dimineaţa, pot veni câţiva stropi, apoi vedem soarele, dar după prânz aşteptăm alte ploi, chiar averse, cu tunete, fulgere, poate chiar şi grindină. Se adună cantităţi destul de mari de apă. Şi la noapte o să plouă puţin.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, găsim nori de ploaie. Temperaturile pierd vreo cinci grade faţă de ieri, însă noaptea rămâne caldă şi mai aduce doi, trei, stropi.

Se strică vremea şi în jumătatea nordică a Moldovei. Norii vor persista, ploile apar din când în când, dar scăderea temperaturilor va fi una substanţială. În Bucovina avem doar 6 grade la amiază.

ANM în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim atmosferă cam mohorâtă, ploi locale şi temperaturi uşor sub cele de ieri. Sunt, însă, valori obişnuite pentru această dată. La noapte: în jur de 2…3 grade.

Vestul ţării scapă de ploi deocamdată, însă termic nu sunt diferenţe faţă de ieri. La noapte o să plouă prin sudul Banatului.

În Transilvania găsim atmosferă închisă, cu multă umezeală şi ploi din când în când. Maximele: destul de modeste.

ANM în Oltenia va fi un pic mai bine, dar şi pe aici o să plouă. Vedem soarele trecător, iar temperaturile scad cu două, trei grade.

Şi în ţinuturile sudice avem vreme cam amestecată. Norii persistă dimineaţa, apoi se arată soarele, dar spre seară, cresc şansele de averse. La noapte mai cad doi, trei stropi, dar vremea rămâne caldă…

Vremea în București

În Bucureşti, apar unele schimbări în perioada următoare. Ieri am avut vreme superbă, s-au înregistrat 20… 21 de grade. În această dimineaţă mai rămân câţiva nori, o să mai picure puţin, dar mai târziu se arată soarele. După prânz apar alţi nori, aşa că pe seara aşteptam ploi zdravene, chiar averse, cu tunete şi fulgere. Presiunea atmosferică va creşte, iar maximă scade până la 15…16 grade.

Mâine, va fi chiar răcoare, dar acestea sunt valorile normale ale perioadei. Dimineaţa va ploua, norii persistă şi în restul zilei, iar vântul devine cam insistent. Scade şi presiunea atmosferică.

Marţi ploile vin temporar, vor fi mai ales averse şi se pot acumula cantităţi importante de apă. Se încălzeşte la loc.

Miercuri se anunţă vreme mai bună, o să avem în jur de 18 grade şi un vânt insistent.

Vremea la munte

Ziua de duminică va fi una cam urâtă, cu lapoviţă în majoritatea masivelor şi ninsori la mare altitudine. Se strâng şi 25 l/mp. Termic, suntem aproape de normal.

Luni avem vreme neplăcută în masivele sudice, pe unde vor fi ploi cu lapoviţă pe suprafeţe mari. Doar pe creste va ninge, dar se răceşte peste tot.

Şi marţi o să mai ploua în zona Meridionalilor, iar pe creste va fi lapoviţă. În rest, vremea se îndreaptă.

Miercuri, ploile apar în Munţii Apuseni şi în zona Orientalilor, dar în rest se arată soarele.