ANM a emis o informare meteo de caniculă pentru cea mai mare parte a țării, valabilă trei zile. 22 de județe se vor afla sub Cod galben de caniculă. Temperaturile maxime ajung la 38 de grade.

ANM: Informare meteo este în vigoare în intervalul marți ora 12.00 – joi ora 20.00. Valorile termice vor continua să crească, astfel încât vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în regiunile extracarpatice. Se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de peste 33…35 de grade, disconfortul termic va fi ridicat, iar pragul critic de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU) va fi atins în zonele de câmpie și podiș din sudul și estul țării și local din vest.

Miercuri și joi va fi Cod galben de caniculă în 22 de județe.

În cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și local în Moldova, temperaturile maxime vor depăși frecvent 35 de grade, iar pe arii restrânse miercuri și local joi, se vor situa peste 37…38 de grade.

Disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturăumezeală (ITU) depășind pragul critic de 80 de unități, iar în cursul nopților temperatura aerului nu va coborî sub 20 de grade (nopți tropicale).

Județele vizate sunt Prahova, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Dolj, Mehedinți, Gorj, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița, Constanța, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, și Olt.


Citeste si...
Oana Pellea, Victor Rebengiuc și Marius Manole sunt în stradă și strâng de semnături: ’Dumneata vrei să ai niște hoți drept șefi?’