ANM
Actualitate

ANM anunță un val de aer tropical în România. Unde se așteaptă maxime de 23 de grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunță un val de aer tropical valori termice peste normele perioadei, iar în primele zile ale săptămânii viitoare vor fi 23 de grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) anunţă un val de aer tropical din sudul Africii care traversează țara noastră. De asemenea, mteorologii prognozeză temperaturi de până la 23 de grade începând de luni.

„Vor mai exista alternanţe de la o zi la alta, însă cel puţin pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile în partea de sud a ţării vor fi peste 15 grade şi vor ajunge până la 23 de grade Celsius. Ne aşteptăm şi la temperaturi minime în creştere”, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM.

Cum va fi vremea în ţară

Meteorologii spun că vor fi precipitaţii pe arii restrânse în zilele următoare, în jumătatea nordică a ţării. La munte, la altitudini mari sunt aşteptate precipitaţii mixte. În restul ţării, în regiunile sudice Oltenia, Muntenia, dar şi în Dobrogea probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă.

De asemenea, meteorologii de la Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru primăvara 2023 în Europa, dar şi în România. Potrivit prognozei meteo este estimată o primăvară călduroasă pentru sudul și estul Europei, inclusiv pentru România.

Potrivit ANM, în săptămâna 20 – 27 martie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile extracarpatice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.

Prognoza meteo pentru săptămâna 27.03.2023 – 03.04.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Pentru săptămâna 03.04.2023 – 10.04.2023, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Regimul pluviometric va fi excedentar în extremitatea de sud și de sud-est a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În perioada 10.04.2023 – 17.04.2023, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de sud-est a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

blank