ANM anunță că frigul pune stăpânire pe România, la mijlocul lunii octombrie. Ploile sunt în extindere în cele mai multe regiuni, iar la munte, pe creste, se anunță lapoviță și ninsoare.

ANM anunță că în regiunile vestice și sud-vestice vremea va deveni în general răcoroasă, înnorările se vor accentua treptat, iar aria ploilor se va extinde începând cu orele după-amiezii.

La nivel local se vor cumula cantități de apă și vor fi descărcări electrice.

Temperaturile maxime ajung la 13…15 grade în Banat și 26 grade în sudul Munteniei, cu minime de 8…16 grade. Pe arii restrânse va fi ceață.

În Capitală, vremea va fi predominant frumoasă și mai caldă, cu maxime de 25…26 grade și minime de 14…15 grade. Dimineața și noapte vor fi condiții de ceață.

Marți, 13 octombrie, vremea va fi mai răcoroasă în vest și sud-vest, chiar rece pentru această perioadă din an în Banat, în vestul Olteniei și la munte.

Va ploua în cea mai mare parte a țării, pe arii extinse în jumătatea de vest, unde se vor cumula cantități de apă însemnate.

În sud și sud-vest vor fi local și manifestări de instabilitate atmosferică, averse cu caracter torențial, descărcări electrice și posibil grindină.

Frigul se va accentua însă la mijlocul săptămânii și la munte vom avea chiar precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Ce temperaturi și ce cantități de precipitații ne așteaptă în luna octombrie
Temperaturile vor fi mai ridicate față de cele normale pentru luna octombrie. De partea cealaltă, cantitățile de precipitații vor fi normale pentru acest interval.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Florinela Georgescu, director executiv ANM: În următoarele zile vor fi tot mai puține ploi, dar de săptămâna viitoare revine vremea ploioasă