ANM
Actualitate

ANM a emis un avertisment de Cod galben de vânt. Ce județe sunt vizate

Mai multe județe din vestul țării sunt vizate de vineri și până duminică de o atenționare ANM de Cod galben de vânt. Meteorologii spun că fenomenul se va manifesta și în restul teritoriului.

ANM, avertisment de Cod galben de vânt în vestul României în acest weekend

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis o atenționare Cod galben privind intensificări ale vântului. Avertizarea e valabilă până duminică dimineață, în județe din Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei. Aici vântul va atinge viteze de 55-60 de kilometri pe oră.

Viteze chiar mai mari, la rafală, vor fi în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, la altitudini mai mari de 1.700 de metri.

ANM a emis o atenționare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de vineri, de la ora 10.00, până duminică, la aceeași oră.

În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Banat, Crișana și în sud-vestul Transilvaniei, cu viteze în general de 55…60 km/h. În Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, vor fi rafale de 80…90 km/h, au arătat meteorologii ANM.

Pe arii restrânse, trecător vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului. Fenomenul se va manifesta cu precădere în est, centru și la munte.

Codul galben vizează județele Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara și unele zone ale județelor Sălaj, Cluj, Alba, Gorj și Mehedinți.

Vremea va fi deosebit de caldă în weekend în Capitală

Pe de altă parte, vremea va fi deosebit de caldă în zona Municipiului București, în weekendul care urmează. Temperaturile maxime vor ajunge până la 32 de grade Celsius, arată prognoza publicată, vineri, de ANM.

Astfel, în intervalul 20 octombrie, ora 10:00 – 21 octombrie, ora 9:00, în Capitală se estimează o încălzire semnificativă a vremii. Regimul termic este deosebit de cald pentru ultima decadă a lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura maximă va fi de 26 – 28 de grade, în timp ce minima va oscila între 10 și 12 grade, ușor mai scăzută în zona periferică.

Totodată, de sâmbătă dimineața și până duminică, la ora 10:00, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Meteorologii ANM estimează că cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat.

Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 32 de grade, iar minimele vor ajunge la 13 – 14 grade. Termometrele vor indica o temperatură ușor mai coborâtă în zona pre-orășenească.

blank