International

ANGLIA SUB AMENINTAREA JIHADISTILOR!

jihadi_john_05799200Marea Britanie se confruntă cu o ameninţare fără precedent din partea jihadiştilor grupărilor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, care plănuiesc pe internet “atacuri în masă”, a avertizat şeful MI5, Andrew Parker, informează Daily Mail.

Andrew Parker a declarat că, în ultimul an, serviciul secret pe care îl conduce a dejucat şase atacuri teroriste în Marea Britanie şi mai multe în străinătate.

“Nu putem să fim siguri că am oprit totul”, a avertizat el, miercuri seara, în cadrul unui discurs. De altfel, el a subliniat că ameninţarea jihadiştilor este la un nivel foarte ridicat, una fără precedent în cariera sa de 32 de ani.

Potrivit Daily Mail, şeful MI5 susţine că există acum o “ambiţie mai mare” în rândul jihadiştilor de a efectua atacuri teroriste care să provoace ucidere în masă şi nu există “nici un semn de atenuare” a acestui val.

“Este posibil să nu fi ajuns încă la nivelul maxim”, a adăugat Andrew Parker, explicând că jihadiştii folosesc o gamă “năucitoare de dispozitive şi platforme digitale pentru a pune la punct atacurile teroriste” şi că MI5 a trebuit să recurgă la piraterie informatică pentru a putea accesa reţelele de comunicare folosite de grupările extremiste.