International, Stiri

Angelina Jolie Și-a extirpat sânii

Angelina Jolie a făcut un gest care a cutremurat o lume întreagă, dar care îi aduce garanția unei vieți sănătoase. Actrița și-a extirpat sânii, urmând să fac același lucru cu ovarele.

Angelina JolieAngelina Jolie, actrița în vârstă de 37 de ani, este un exemplu de discreție. Datorită faptului că mama sa s-a stins din viață la doar 56 de ani, asta după ce s-a luptat timp de 10 ani cu o boală foarte grea, cancerul la sân, a decis să-și facă toate investigațiile necesare pentru a nu trece prin aceeași situație. Cum testele BRCA1 și BRCA2, care spun că actrița este predispusă genetic la declanșarea cancerului de sân și al celui de ovar, au informat-o ce o așteaptă, Angelina a luat o decizie drastică, dar vitală pentru sănătatea sa și pentru liniștea familiei sale.

La începutul lunii februarie, Angelina a demarat procedurile necesare pentru o dublă mastectomie. În cele trei luni de tratament, pentru că au avut loc mai multe etape, actrița a ținut totul strict secret. Asta, până când a decis să-și facă publică povestea în paginile celebrului „New York Times”, unde a oferit toate detaliile operației prin care a trecut, dar și declarații legate de cum s-a simțit în acele momente, despre cât de mult a contat sprijinul familiei, dar și despre necesitatea unei astfel de intervenții.

În prezent, șansele de a se îmbolnăvi de cancer și de a trece prin chinurile prin care a trecut și mama ei s-au diminuat cu 87%, un procent mai mult decât încurajator, care îi conferă un confort psihic destul de mare. Probabil că următoarea etapă este cea a reconstrucției sânilor, vedeta urmând să apeleze la implanturile cu silicon, recăpătându-și astfel formele voluptoase care au consacrat-o.

Redactia ExpressPress

blank