International, Stiri

Angelina Jolie este alaturi de victimele violurilor

Agelina Jolie este alaturi de victimele violurilor comise in timpul razboiului

Angelina Jolie este alaturi de victimele violurilorActrita Angelina Jolie, impreuna cu ministrul britanic de Externe, William Hague, au vizitat Rwanda si RD Congo astfel atragand atentia asupra problemelor victimelor violurilor savarsite in vremea razboiului.

Cei doi au depus coroane de flori la monumentul ridicat in memoria victimelor genocidului din 1994, an in care peste 800.000 de oameni murit din cauza conflictului dintre triburile Hutus si Tutsis.

„Scopul nostru a fost sa vorbim direct cu oamenii care au fost victimele violurilor sau violentelor sexuale in timpul conflictului. Putem folosi experientele prin care au trecut acestia pentru a invata sa protejam alte mii de femei, barbati si copii, care risca acelasi tratament in alte conflicte de pe glob. Vrem sa-i convingem pe cei care conduc guvernele acestei lumi sa acorde acestei probleme o atentie aparte.”, a spus Angelina Jolie, conform Mediafax.

Angelina Jolie a fost trimisa in Rwanda pentru a veni in ajutorul victimelor, dar si la cererea Inaltului Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), in calitate de trimis special..

blank