Actualitate

Angajatul de la stat se îngrașă pe spatele muncitorului din privat. Analiza.

 
Intrarea în febra alegerilor, deși mai sunt luni bune până atunci (ele vor avea loc in primavara lui 2016), duce la anomalii de genul celor analizate mai jos de un editorialist de la Curentul:poza-cod-fiscal
 
„Tăriceanu și Ponta sunt disperați ca Noul Cod Fiscal să intre în vigoare. Motivul l-a devoalat Ponta luni seara la România TV: pentru a trece legea prin care se măresc salariile bugetarilor și astăzi Tăriceanu a explicat că acest Cod reprezintă singura cale pentru „a avea o creștere sustenabilă a salariilor bugetarilor”.

Atitudinea celor doi oameni de stat este inadmsibilă, atât timp cât ei ar trebui să privească populația Românei global și nu să avantajeze bugetarii, în ideea că aceștia o să-i voteze în 2016. Pentru angajații din mediul privat ce fac cei doi? NIMIC!
Conform celor mai recente date INS, salariul mediu pe economie a fost în iunie 2015 de 2516 lei. Salariul mediu în sectorul de stat este cu 16,2% mai mare, respectiv de 2924 lei față de 2373, cel mediu din sectorul privat care e cu 6% mai mic decât media pe țară.
 
Ponta l-a acuzat pe Klaus Iohannis că gândește ca un șef de partid. Dar el gândește ca un comunist. Și noi cei care lucrăm în mediul privat suntem români. E adevărat că unii dintre noi NICIODATĂ nu vom vota partidul bolșevicului Ion Iliescu. E adevărat că am strigat în stradă din 1990 până în 2014, inclusiv, JOS COMUNISMUL! Dar se pare că degeaba. Iar „urmașii” lui Brătianu, conduși de una ca Gorghiu sau de unul ca Blaga sunt o apă și-un pământ cu Ponta și Tăriceanu: vor să crească salariile bbugetarilor pentru că joburile la stat se ocupă cu sprijin politic. Pentru că timp de 25 de ani acest sistem putred s-a perpetuat și a fost preluat din mers de generațiile mai tinere.
 
Deja în iunie s-a votat și promulgat o lege prin care, la propunerea PNL, angajații de la Guvern și Președinție au salarii mai mari cu 70% de la 1 august. Odată cu șefii cei mari care au primit majorări de 500%.
 
Ponta a explicat luni că o să scadă trei taxe: TVA, pe stâlp și impozitul pe dividende. Și atunci din ce va plăti salarii mai mari la bugetari? Din celelalte creșteri de taxe, cum ar fi taxele locale și nu numai.
În urma reducerii TVA, în buzunarul fiecăruia dintre noi vor rămâne lunar între 9,5 lei și 17 lei, în cazul cel mai fericit în care toți comercianții vor oferi întreaga reducere de TVA cumpărătorilor, ceea ce s-a văzut în cazul reducerii la alimente că nu a funcționat așa.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua PNL și UNPR în acest caz pentru că, domni și doamne politicieni, dacă tot favorizați bugetarii și trageți pe privați, la un moment dat o să-i omorâți pe cei din urmă și n-o să mai aveți de unde încasa taxele.” Curentul.info
blank