Angajatorii înregistrați pe platforma de recrutare online BestJobbs au contactat de trei ori mai mulți candidați pentru posturile scoase pe piață, iar angajații au depus mai multe CV-uri pentru un nou loc de muncă, conform cifrelor centralizate pentru luna iulie, date publicității miercuri.

Planurile de recrutare, angajatorii s-au amplificat, iar candidații au continuat să-și caute noi oportunități profesionale în luna iulie, față de iunie, o lună considerată tradițional o perioadă de concedii.

Astfel, potrivit datelor platflormei BestJobs, pentru pozițiile deschise, companiile au contactat de trei ori mai mulți candidați în iulie față de luna anterioară, iar angajații interesați să-și schimbe jobul au trimis în total 400.000 de CV-uri, în creștere cu 12% față de nivelul din iunie.

De asemenea, peste 24.000 de români și-au creat cont nou pe această platformă în iulie, pentru a fi pregătiți să aplice la joburi noi.

„Activitatea înregistrată în platforma BestJobs în iulie a fost peste așteptări, mai ales având în vedere că, de regulă, în lunile de vară, preocuparea candidaților și angajatorilor pentru recrutare tinde să scadă. De mai bine de un an și jumătate, am învățat că piața muncii este foarte dinamică, iar obiceiurile din trecut nu mai sunt reprezentative pentru contextul actual”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Vânzările, în topul cererii
Potrivit datelor BestJobs, cele mai căutate joburi în luna iulie au fost înregistrate în domenii precum Vânzări (77.893 de aplicări), Financiar / Contabilitate (49.859 de aplicări), Management (41.244 de aplicări), IT / Telecom (32.568 de aplicări) și Marketing (27.407 aplicări). Pentru acest ultim domentiu, interesul a fost mai crescut, fiind ănregistrate cu aproape 50% mai multe aplicări decât în iunie. Un motiv este și faptul că activitatea se poate desfășura ușurință de la dinstanță, iar această dorință a candidaților se vede în ponderea aplicărilor pentru activitățile care pot fi făcute de oriunde, respectiv 12% din volumul total.

Cele mai multe candidaturi, aproape jumătate din total, au fost înregistrate în iulie pentru joburi în București și Ilfov, urmat de Timiș (cu 61.053 de aplicări), Cluj (cu 38.759 de aplicări), Brașov (cu 37.808 de aplicări) și Prahova (cu 29.857 de aplicări).

Candidați cu vârste cuprinse între 25 și 34 de ani au fost cei mai activi, potrivit datelor din platformă, dar se observă de asemenea un interes crescut din partea candidaților din segmentul de vârstă 45-54 de ani, care au înregistrat aproape 20% din totalul aplicărilor din luna iulie, cu 3% mai activi decât în luna iunie.