Andryi Shevchenko
Sport

Andryi Shevchenko s-a întâlnit cu Volodimir Zelensk la Kiev. Anunțul făcut de superstarul fotbalului ucrainean

Fostul mare fotbalist Andryi Shevchenko s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și a devenit primul ambasador al noului program prezidențial, UNITED24, platforma concepută pentru strângerea de fonduri îndreptate către reconstrucția Ucrainei.

Astăzi în vârstă de 45 de ani, Andryi Shevchenko este principalul marcator din istoria echipei naționale a Ucrainei și totodată unul dintre cei trei ucraineni care au câștigat Balonul de Aur – se întâmpla în anul 2004, când marele atacant îmbrăca tricoul lui AC Milan. Între timp, el a trecut la antrenorat, iar ultima echipă pe care a pregătit-o este formația italiană Genoa.

Andryi Shevchenko, primul ambasador al platformei lansate de Volodimir Zelenski pentru reconstrucția Ucrainei

Superstarul ucrainean a lansat un apel la donații pentru reconstrucția Ucrainei.

„Am devenit primul ambasador al platformei de colectare de fonduri UNITED24, lansată de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Ca să mă întâlnesc personal cu el, am mers de la Londra la Kiev și sunt mai fericit ca niciodată să fiu aici, acasă.

Reprezint Ucraina în fotbalul internațional de mulți ani, dar astăzi, când țara mea suferă din cauza războiului, prioritatea mea nu e fotbalul, ci să ajut Ucraina. Vă îndemn să faceți o donație la @u24.gov.ua. Toate fondurile vor fi trimise imediat în conturile Băncii Naționale a Ucrainei. Puteți dona pentru refacerea Ucrainei, puteți salva viața cuiva, donând pentru nevoi medicale sau reconstruind o grădiniță sau un pod.

Fiecare donație este neprețuită, pentru că Rusia a distrus peste 7.000 de clădiri, mii de kilometri de drumuri și omoară ucraineni în fiecare zi. Îi mulțumesc președintelui Ucrainei pentru încredere și pentru această mare onoare. Vă mulțumesc fiecăruia în parte pentru implicare și vă invit să contribuiți la victoria Ucrainei. Pentru victoria libertății, pentru victoria lumii libere!” a declarat Shevchenko, într-o postare pe rețelele sociale.