Actualitate, Stiri

Andrei Postelnicu, de negăsit în apele Oceanului Atlantic

Andrei: “Zborul e un drog la care nu voi renunţa”

postelnicu avion

Andrei Postelnicu, cunoscutul jurnalist român, fost corespondent al Realitatea Tv şi Pro Tv, a lucrat pentru Financial Times, Bloomberg şi alte instituţii media internaţionale, este dat dispărut în SUA, după ce a căzut cu avionul de mici dimensiuni pe care îl pilota el însuşi în apele Oceanului Atlantic, pe coastele Floridei. Într-un interviu din urmă cu trei ani, Andrei Postelnicu (37 de ani) spunea despre pilotaj: “E un drog la care nu vreau să renunţ vreodată”.

Paza de coastă americană a semnalat încă de vineri, 8 februarie, dispariţia lui Andrei Postelnicu în regiunea Martin County, în zona canalului St. Lucia din Florida, potrivit News Channel WPTV. Şeriful american din Martin County a declarat că oamenii au găsit în zona plajei un bocanc şi un rucsac care aparţineau jurnalistului român. Andrei Postelnic avea şi cetăţenie britanică.

Potrivit primelor declaraţii ale poliţiei, citate de presa americană, în rucsac se aflat permisul de pilotaj al lui Andrei Postelnic. Şeriful William Snyder a declarat că operaţiunile de căutare au fost suspendate duminică seara, din cauza vizibilităţii extrem de reduse.

Andrei Postelnic avea licenţă de pilot obţinută în Marea Britanie. Într-un interviu acordat EVZ în 2011, dispărutul mărturisea că, după primul zbor pe care l-a făcut singur, şi-a dat seama că îşi injectase un “drog” de care nu va scăpa niciodată:

Andrei Postelnicu a fost corepondent în SUA pentru mai multe televiziuni dinţară, a lucrat la Financial Times (între 2000 și 2006), Bloomberg (2006 – 2007), BBC World Service şi a fost editorialist la Evenimentul Zilei și la Capital. De asemenea, a fost şi consilier al lui Mircea Geonă. În 2004, Andrei Postelnicu a fost desemnat între primii 30 de tineri jurnalişti americani de business de publicaţia TJFR Magazine.