Andrei Gheorghe a murit la varsta de 56 de ani. El intrase intr-un con de umbra, iar proiectele in presa erau tot mai putine. Dupa moartea lui au iesit la iveala detalii socante.

Andrei Gheorghe isi dorea sa revina in mass-media, insa nu mai era dorit de public, ca-n vremurile trecute! Marina Almasan a dezvaluit ca, la inceputul anului, l-a propus pe Andrei Gheorghe la carma emisiunii ”Femei de 10, Barbati de 10”, de la TVR 2, dupa ce Mircea Radu si-a dat demisia. Din pacate, Andrei Gheorghe s-a stins cu acest regret in suflet.

Vedeta tv a facut propunerea conducerii televiziunii publice, insa nu a fost acceptata. Dupa plecarea lui Mircea Radu la Antena 1, locul a fost ocupat de actorul Claudiu Bleont.

“Acum o lună și ceva îl întrebam pe Andrei Gheorghe dacă ar fi de acord să prezinte, alături de mine, <Femei de 10, Bărbaţi de 10>. În opinia mea, mintea sa sclipitoare, combinată cu afurisenia sa binecunoscută, ar fi încăput bine între hotarele formatului meu de televiziune.

Andrei s-a bucurat, eu l-am <propus mai departe>, însă obiecții au fost destule, sub diferite motive ( inclusiv că <are dantura stricată>…). Am stat mult timp pe gânduri, până să-i comunic verdictul. L-a primit cu seninătate: <Mă așteptam>, mi-a spus. <Îmi pare rău, aș fi avut nevoie de asta, ar fi fost un balon de oxigen pentru mine>… N-am înțeles atunci exact la ce se referea, am înghițit în sec (chiar credeam în varianta aceasta de coprezentator) și… am căutat în continuare.