Andreea Moldovan
Actualitate, Featured

Andreea Moldovan avertizează că la proteste se propagă virusul

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, avertizează că protestele reprezintă mediul ideal de transmitere a coronavirusului.

Andreea Moldovan spune că protestele reprezintă mediul ideal de transmitere a virusului SARS-COV-2 deoarece nu se păstrează distanţa si nu se poartă mască, iar particulele care ajung în aer se împrăștie cu o încărcătură virală extrem de mare.

Andreea Moldovan: Este înspăimântător

„Este înspăimântător, pentru că de fapt sunt oameni de vârstă medie, care au intrat în faza 3 de vaccinare – dacă doresc vaccinarea -, deci probabil că nu sunt mulți dintre ei vaccinați, nu respectă niciun fel de reguli de distanțare, mască, evitare de aglomerații, ceea ce face ca expunerea să fie mai mult decât importantă și sinceră să fiu, în spatele lor văd părinții sau copiii acestora, care cu siguranță vor fi și ei expuși.

Să ne gândim că, de fapt, la astfel de proteste se strigă. Or, prin strigătul respectiv, categoric este o cantitate mai mare de virus cu salivă eliminat în exterior, deci clar sunt alte condiții. Automat, este modul ideal de transmitere a virusului: aglomerații, timp prelungit, expunere intensivă la eliminarea de virus”, a explicat secretarul de stat, potrivit Digi24.

„Să nu uităm că oamenii care lucrează în secțiile COVID lucrează de un an de zile în niște condiții absolut grele. Este înfiorător să stai echipat în costumul respectiv, dar mai înfiorător este că ai de multe ori de-a face cu pacienți cărora nu le poți da foarte mult ajutor.

Aș spune că e regretabil și umilitor pentru corpul medical, exact cum spunea doamna conferențiar Florescu, de la ‘eroi’ în linia întâi am trecut la ‘asasini’ și ‘crimiali’, ceea ce este absolut dureros”, mărturisește secretarul de stat.

Oficialul spune că are încredere în cadrele medicale şi le-a transmis un mesaj celor care protestează împotriva restricţiilor.

„I-aș invita pentru o oră într-o secție de terapie intensivă unde se îngrijesc pacienții cu infecție COVID”, a arătat secretarul de stat.

Medicul a explicat care este efectul protestelor asupra cadrelor medicale.