Fostul secretar de stat de la Ministerul Sănătăţii, Andreea Moldovan, a fost aşteptată cu flori la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, după ce a fost dată afară din Guvern de premierul Florin Cîțu.

După ce a fost eliberată din funcție, Moldovan a declarat că se va întoarce la spitalul braşovean, pentru a-şi desfăşura activitatea la spitalul la care lucra înainte de a fi numită secretar de stat în Ministerul Sănătății.
Andreea Moldovan
Câţiva susţinători s-au adunat joi în faţa unităţii medicale, spunând că au venit cu flori deoarece respectă profesionalismul ei și că vor să-şi arate recunoştinţa.

Doctorița, care se află încă în Bucuresti, pentru a preda îndatoririle, le-a transmis multumiri. Ea și-a rugat colegii să primească buchetele în locul ei.

La plecarea din Ministerul Sănătății, câteva persoane au așteptat-o pe Andreea Moldovan și au supus-o unui tir de trivialități: ”Nenorociților! Ați omorât oameni cu bună știință, criminalilor! Afară, afară din țară cu voi, trădători de țară! Criminalo, criminalo, marș, marș, criminalo! Cale bătuta! Huoooo! Să nu te mai vedem!”

Gestul lor deplasat a fost sancționat, acum, de sute de oameni, adunați în fața Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov. Au venit cu flori, pentru a-și arăta susținerea și respectul față de munca medicului, atât în cadrul instituției, cât și în perioada scurtă în care a lucrat pentru Guvern.

Andreea Moldovan a fost demisă din funcția de secretar debstat în Ministerul Sănătății, miercuri, împreună cu ministrul Sănătății Vlad Voiculescu, printr-o decizie semnată de premierul Florin Cîțu.

Ioan Bobiț, fost pacient: ”Eu am fost pacientul ei, și chiar e o femeie foarte, foarte ok ca și om, iar ca medic este extraordinară. Am venit din dorința de a o încuraja și a vedea că sunt mulți dintre pacienți care au fost pe mâna ei și o susțin în continuare”.

Susținător: ”Am considerat că merită să îmi rup 10 minute din timpul meu, ca să îi aduc un buchet de flori. Eu nu consider că a făcut un lucru pentru care să merite să fie demisă.”

Andreea Moldovan era și joi în Capitală, deoarece nu terminase procedurile de predare a funcției. Le-a mulțumit celor adunați la Brașov prin intermediul rețelelor sociale. Buchetele au ajuns la colegii ei – aflați, de mai bine de un an, în prima linie a luptei cu pandemia.

Emil Mailat, managerul Spitalului de Boli Infecțioase: ”Contează, pentru că astfel de gesturi au lipsit în ultima vreme. Văd că nu sunt singuri, văd că există totuși oameni care apreciază gestul lor. Pentru că asta e cel mai greu – să îți dai seama că nu ești singur în lupta asta.”

Andreea Moldovan este absolventă de Medicină. A terminat cu 9.61 și a obținut o bursă de excelență în Elveția. După 3 ani la Geneva, medicul a decis să se intoarcă în țară.

În 2013, spitalul în cadrul căruia s-a ocupat de combaterea infecțiilor nosocomiale a fost declarat “cel mai curat din Europa”. Organizația Mondială a Sănătății a avut de ales între 60 de instituții similare de pe continent…

Imediat după declanșarea pandemiei, Andreea Moldovan a fost numită director medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, prima unitate suport-covid din județ.