Andreea Esca
Showbiz

Andreea Esca este, orice s-ar spune, una dintre cele mai cunoscute femei din România

Care este rețeta succesului în afaceri? Dacă ar fi să ne luăm după ceea ce reușește în afaceri Andreea Esca am putea să spunem că, uneori, celebritatea este cheia. Emblema Pro TV câștigă bani frumoși din afacerile pe care le are.

Andreea Esca este, orice s-ar spune, una dintre cele mai cunoscute femei din România. Aflată la pupitrul Știrilor PRO TV, Esca a reușit să evolueze și în alt plan în toată această perioadă.

Pe lângă faptul că este de departe cel mai bine plătit om de televiziune din România, cunoscuta prezentatoare a reușit să facă bani frumoși și din alte activități.

Esca nu e dispusă la risc

Potrivit mărturisirilor vedetei, veniturile nu îi sunt determinate, ci nedeterminate, la fel cum este și perioada contractuală.

„Am vrut la un moment dat să îmi fac un talk-show, dar mi-am dat seama că vreau să îl fac foarte bine şi asta însemna să renunţ la ştiri şi să fac doar asta. Şi nu pot să fac asta, aşa că am abandonat. Ştirile sunt ştiri, orice s-ar întâmpla. Emisiunile pot avea succes un sezon. (…)

Eu nu sunt atât de deschisă la risc, nu mă simt confortabil cu ideea asta. Am contract pe o perioadă nedeterminată, iar salariul, nedeterminat”, a spus Andreea Esca în podcast-ul lui Marius Manole.

Televiziunea nu este singurul domeniu din care vedeta face bani. Potrivit raportărilor fiscale pentru anul 2022, cele trei firme pe care le deține prezentatoarea de știri de la PRO TV înregistrează performanțe uimitoare.

Atelierul de Vise al Andreei Esca are o cifră de afaceri de aproape 600.000 de lei, firma din turism – Oberwood SRL – de aproximativ 560.000 de lei, iar Andreea Esca SRL aproape 1, 5 milioane de lei.

În total, Andreea Esca are profituri cumulate care depășesc suma de 250.000 de euro anual, potrivit romaniatv.net.

A vrut să facă ASE-ul dar n-a luat examenul

Copil fiind, Andreea Esca a mers la școala sportivă „Emil Racoviță” din București. Aici, și-a terminat cele opt clase, urmând apoi să învețe la Liceul „Gheorghe Lazăr”, tot din Capitală. Mai târziu, tânăra a fost pusă față în față cu alegerea de a-și continua studiile la o universitate.

A fost dezamăgită când a dat la Academia de Studii Economice din București pentru că nu a intrat. A optat, ulterior, pentru Facultatea de Jurnalism. Vedeta de la PRO TV a povestit cum, pe vremea când era în primul an de facultate, un fost coleg de liceu a anunțat-o că se caută reporteri la un post de televiziune particular.

Apoi, și-a încercat norocul, s-a prezentat la un concurs la Soti, unde interviurile de angajare erau luate de ziaristul Vartan Arachelian. După ce a fost pusă să citească știrile dintr-un ziar, producătoarea Marilena Rotaru i-a cerut să prezinte știrile din seara respectivă. Așa a început cariera Andreei Esca în televiziune.

blank