Andreea Bănică
Showbiz

Andreea Bănică, despre experiențele traumatizante prin care a trecut din cauza tatălui alcoolic: „Auzeam cum ne înjură”

Andreea Bănică este una dintre cele mai apreciate artiste din industria muzicală din România și, deși este mereu cu zâmbetul pe buze, cântăreața în vârstă de 45 de ani ascunde o mulțime de traume din copilărie, cauzate de tatăl să alcoolic.

Părinții lui Andreea Bănică nu mai sunt acum în viață. Tatăl artistei a avut grave probleme cu alcoolul și a murit brusc, iar mama vedetei s-a stins din viață doi ani mai târziu, răpusă de cancer. Recent, în cadrul unui interviu, artista a mărturisit că nu a putut uita nici acum teroarea prin care a trecut din cauza părintelui său.

„El a dezvoltat o pasiune pentru băutură și de aici au plecat toate necazurile în casă și în familie, cu bătăi, cu plecări de acasă, cu mama prin parcuri, cu ascunzișuri prin verdețuri, cu căutări, cu poliție. Erau niște momente groaznice. Era și bolnav, avea un vas de sânge la cap care nu lăsa creierul să se oxigeneze și de asta avea interzis alcoolul, iar el tocmai asta făcea. A început să bea din cauza faptului că a pierdut o afacere importantă”, a povestit Andreea Bănică în podcastul Ilincăi Vandici.

Vedeta și-a adus aminte și de momentele în care tatăl său venea beat acasă: „Știam că vine, îl auzeam că de la etajul 1 până la 4 fiind foarte mare ecou la cum erau făcute blocurile, auzeam cum ne înjură și cum ne face, noi care eram, pe mine, pe mama mea și pe sora mea. Noi care eram sfintele sfintelor. El așa ne-a crescut. Am avut parte de toată libertatea din lume, ne făcea cu ou și cu oțet pe mine și pe mama, auzeau vecinii, îmi era atât de rușine și mă gândeam: Doamne, ce-o spune vecinul? Tanti Coca, tanti nu știu care. Aveam 15-16 ani”.

Cu toate acestea, deși a avut o copilărie traumatizantă, Andreea Bănică mărturisește că le duce dorul părinților ei și își dorește să-i mai aibă lângă ea măcar de sărbători.

„Mi-aș dori acel Crăciun în care măcar o dată să îi mai am pe ai mei. Aveam 21 când a murit tatăl meu și 23 când a murit mama mea. Între a murit bunicul. (…) Câțiva ani m-am cufundat în muncă și m-am mințit pe mine că sunt bine, și a fost bine până la urmă. (…) Când începe decembrie, îmi lipsesc ei, deși am cea mai frumoasă familie și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. (…) Dar prin asta trec de sărbători, de Crăciun, de Paște, Sfântul Andrei nu îți spun cum e pentru mine. (…) Eu stau să îmi veghez copiii, dar pe mine nu mă mai veghează nimeni. (…) Am înțeles demult ce înseamnă să fii singur pe lume”, a declarat Andreea Bănică în cadrul unei emisiune, în urmă cu mai mult timp.

blank