Anchetă
Featured, International

Anchetă în Franța după ce o fotografie de vacanță cu Emmanuel Macron în costum de baie a apărut într-o expoziție

Anchetă declanșată în Franța după ce o fotografie de vacanță cu președintele Emmanuel Macron în costum de baie a fost expusă într-o galerie de artă din Paris, aproape de Palatul Elysée.

Anchetă: Parchetul din Paris a deschis dosarul ce vizează fapte de încălcare a dreptului la viață privată în urma unei plângeri înaintate chiar de președintele republicii și soția acestuia, Brigitte Macron, potrivit Europe 1.

Plângerea l-ar viza în special pe un paparazzi, Thibaut Daliphard, autor al fotografiei în cauză. În timp ce autoritățile au confirmat pentru sursa citată începerea anchetei, Palatul Elysée nu a dorit să comenteze situația.

Fotograful în cauză a expus timp de 15 zile fotografii cu preşedinţi ai Republicii în vacanţele lor, între care și cu Emmanuel Macron. Fotografia preşedintelui pe jet ski ar fi fost făcută anul trecut şi ar fi „circulat deja în presă”, precizează Europe 1.

În cadrul anchetei, „organizatorul expoziţiei a fost audiat timp de două ore de poliţie la începutul săptămânii”, potrivit presei franceze.

„Este chiar o tradiţie să vezi fotografii cu preşedinţii francezi în timpul vacanţelor lor, de la Pompidou la Fortul de Brégançon până la Emmanuel Macron sau Giscard în costum de baie”, a declarat Thibault Daliphard.

„Fotografia cu jet ski-ul arată un preşedinte tânăr, dinamic, cu un aer asemănător lui Kennedy, deci nu văd de ce această imagine este negativă”, a mai spus acesta.

blank