DNA
Actualitate

Anchetă DNA în cazul licitației de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3. În afacere ar fi implicați oameni din anturajul Sorinei Docuz, apropiata lui Ciolacu

Direcția Națională Anticorupție a deschis dosar penal în cazul licitației de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, contract atribuit unei companii din anturajul Sorinei Docuz, o apropiată a premierului Marcel Ciolacu. Procurorul șef DNA, Marius Voineag, a declarat, într-un interviu în presa onlaine, că dosarul a fost înregistrat la începutul anului și că procurorul s-a autosesizat din presă, la fel ca în dosarul vaccinurilor.

Șeful DNA, Marius Voineag, a declarat, întrebat, de jurnalisti, despre licitațiile suspecte de zeci de milioane de euro, precum cea de 27 de milioane de euro de la Sectorul 3, despre care presa a scris, șeful DNA a susținut că a fost deschis un dosar „la finalul anului trecut sau începutul acestui an.

Suntem foarte, foarte interesați de tot ce apare în zona de media, fie că se numește jurnalism de investigație , fie că se numește jurnalist de expunere publică, ceea ce s-a întâmplat aici. Din punctul nostru de vedere, ne ajută foarte mult ca noi să putem să avem muniție în anchetele noastre”.

Voineag nu a oferit alte detalii referitoare la persoanele vizate de anchetă, motivând că este vorba de un dosar în lucru.

Presa online din românia a dezvăluit în noiembrie 2023 că un contract cadru de 133 de milioane de lei scos la licitație de Primăria Sectorului 3, este pe punctul de a fi semnat cu o firmă din Buzău cu cifre de afaceri 0 între 2014 și 2021, după ce a fost câștigat într-o procedură de atribuire cu multe semne de întrebare.

Pentru îndeplinirea unei condiții-cheie de participare, firma Gab Pavolux din Buzău avea ca terț susținător o firmă din domeniul construcțiilor al cărei patron și soția lui au fost finanțatori PSD în mandatul actualului președinte al formațiunii, premierul Marcel Ciolacu. Mai multe documente și indicii descoperite de G4Media.ro au dezvăluit faptul că în spatele micii firme care țintește banii de la Sectorul 3 s-ar afla membri a două familii – Docuz și Arghir –, apropiate de actualul primar al Sectorului 3 și de președintele PSD, Marcel Ciolacu. După dezvăluirile G4Media.ro, afacerea a căzut.

blank