Actualitate, Featured

ANCHETA cerută de Viorica Dăncilă a fost FINALIZATĂ: Urmează să cadă capete

 Ministrul Transporturilor,Lucian sova , a declarat marți că va face publice rezultatele raportului privind întâlnirea ratată dintreViorica Dancila  și Jean-Claude Juncker, făcut de Corpul de Control la Compania de Aeroporturi, după ce i le va prezenta premierului și doar cu acordul acesteia.

 

Ministrul Transporturilor a trimis, în urmă cu o săptămână, Corpul de Control la Compania de Aeroporturi București, pentru a verifica modul în care au fost respectate procedurile în cazul aterizării aeronavei președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au declarat, la acea dată, reprezentanții ministerului, pentru MEDIAFAX.

„Am raportul (n.r. – Corpului de Control), urmează a fi prezentat doamnei prim-ministru, după care, în concordanță cu recomandările dumneaei, probabil, va fi făcut și public. Este vorba despre o evaluare a atribuțiilor de serviciu a tuturor celor care au fost implicați în această activitate de supraveghere, monitorizare și asistență privind aterizarea, decolarea unui avion oficial, ținând cont de faptul că, mai ales în domeniul aeroportuar, există fișa postului și responsabilități extrem de clar reglementate”, a precizat Lucian Șova.

Ministrul Transporturilor a făcut declarațiile după ce a fost auditat în cadrul unei ședințe a Comisiei de transporturi a Camerei Deputaților. „Există o serie de lucruri care din perspectiva Corpului de Control ridică probleme. Vă spun: nu a fost totul perfect”, a adăugat Șova.

Întrebat dacă poate preciza cine sunt cei care au greșit, conform raportului, oficialul MT nu a dorit să divulge niciun nume înainte ca premierul să analizeze raportul. „Cu siguranță, imediat după aceea. Nu înseamnă că ascund ceva, dar este normal ca, în primul rând, concluziile acestui raport să fie prezentate persoanei oficiale care a fost îndreptățită să-mi ceară să îndeplinesc această procedură”, a explicat Șova.

Luni, 17 septembrie, întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, programată pe Aeroportul Băneasa, nu a mai avut loc, din cauza faptului că aeronava oficialului european a aterizat mai devreme decât era programat, iar ofițerii SPP au preluat coloana de la scara avionului și au plecat direct la hotel, potrivit explicației inițiale. Față de această situație, în ziua următoare, ministerul Transporturilor a confirmat că ministrul de resort, Lucian Șova, a trimis Corpul de Control la Aeroportul Băneasa. Premierul României s-a întâlnit cu președintele Comisiei Europene, marți, 18 septembrie, la Aeroportul Băneasa, înainte de plecarea din România a oficialului european.

 

 

 
blank